Mi a véleményetek egy olyan programról, ami egy
meghajtón, az összes .txt dokumentumot, system szinten
lezárolja, írás(Törlés,módosítás)-olvasás ellen?
Systemhez volt, mert nem engedte a tulajdonjogot megnézni.
Törölni meg te is tudsz, egy delete gomb az egész. Láttad, hogy csináltam, elboldogulsz nélkülem is :)
2021. szept. 13. 20:34
22/32 A kérdező kommentje:
Delete gomb :D Cseles, nagyon cseles. :D Na fogadjunk, utána leírom ide, hogy pontosan mit csináltál előzőleg, mivel valóban letörölted, de, le tudod törölni, azt ami valóban system jogú?
23/32 A kérdező kommentje:
De végülis, válaszoló, nem rossz ez a védelem, persze azoknak, akik nem ismerik a shift+del-t. Én se ismertem eddig, és ellen állt még a ransomware-nak is, az az érdekes, hogy hiába tiltok le mindenféle jogot, ezzel bármit lehet törölni. Onnan tudtam meg, hogy ezt a gombot nyomtad le a virtuális gépen.
24/32 A kérdező kommentje:
Viszont ha ki akarod magad próbálni, a következő fájljra kicsit, jobb védelmet tettem, azt már nem fogod, shift+del-el törölni.
Nem ér ez semmit. Egy ransomware simán be tudja magát írni system servicenek, onnantól System joggal fut és mindent elér. Ez csak látszatbiztonság.
Ransomware ellen józan ész + rendszeres backup a megoldás.
2021. szept. 13. 21:01
26/32 A kérdező kommentje:
Áh, igazán? Valaki, biztos hasznát veszi, akinek mondjuk, van egy gyereke, és az éppenséggel nem ért hozzá :) Mondj amit akarsz, terjeszd az igazad. Engem, nem érdekel a véleményed, miután leszóltál. Az informatika mint minden más nem csak a tudásról szól.
#26:
1: A gyereket is meg lehet tanítani, hogy nem kattintunk minden vacakra
2: Amíg még ez sem megy neki, addig pedig mellette lenni és figyelni, mit csinál
3: Ha a 2-es pont nem megy, akkor meg korlátozott fiókot adni neki, amin nem tud semmit elbarmolni. Pl. egy virtualbox, ahol még ha tönkre is teszi a rendszert, nincs gáz.
4: Nem csak Windows létezik. Egy Linuxra nem fog a gyerek se ransomware-t beszedni.
2021. szept. 15. 08:00
28/32 A kérdező kommentje:
És, az 5. nem mész semmire azzal, ha engem akarsz meggyőzni. :) Kérdés vége.
Értem. Tehát te kértél véleményeket, de ha az nem egyezik meg a tieddel, azt nem fogadod el, mert téged aztán nem győz meg senki. Kellemes vitapartner lehetsz.
2021. szept. 16. 09:53
30/32 A kérdező kommentje:
:D :D :D Nem ez a lényeg, na mindegy. Figyelj, mégegyszer leírom, ne ítélj másokat, interneten, ha nem ismered őket, különben úgy jársz mint most :D Vitathatatlansági csillapítók nélkül, nemigazán fog menni a velem való vita :D
Kapcsolódó kérdések: