Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » NAS: biztonságos, elérhető...

NAS: biztonságos, elérhető adattárolás hogyan? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Kérdésem arra irányul, hogy miképpen tároljak adatokat úgy, hogy az adattárolás biztonságos is legyen, de a NAS-on kívül (Sinology márka megvásárlásán gondolkodom - ami ha jól olvastam - BTRFS-t vagy Ext4-et támogat) bármikor el tudjam érni az adatokat ha a NAS elromlana? Merevlemezt NAS-ból kivéve Linux-os gépbe helyezve szeretném az adatokat látni.

Azt viszont nem szeretném, ha garanciáztatni kellene vinni a HDD-t és az adatokat mások is látnák, vagy az új HDD garanciális időn belül lenne hibás, vissza kellene vinni és ott lennének olvashatóan az adatok. Tud olyan HDD-hiba lenni, hogy nem lehet letörölni semmivel, fej-hiba bármi.

Ha pedig a NAS hardveres titkosítását bekapcsolnám, gondolom hogy azonnal eszköz-függővé tenném az adatokat és a NAS elromlásakor adatoknak is érzékeny búcsút inthetnék.

2021. szept. 5. 15:19
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Leirtam már kétszer is hogy igen. Működik mert ugyanaz. Eltancolni nem tudom mert balesetem volt és nem tudok éppen járni meg egy ideig, de működik mindegy hogy min. Különben a synology ecryptfs-t használ az is van mindenhol.

Sima Linux fut a sinologyn csak rajzoltak egy színes kezelő felületet.

2021. szept. 5. 16:50
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm igen, így már értem.

Igen, a leírásból sejtettem, hogy Linux fut rajta.

Valóban, olyan rendszereken fog működni, melyeken szintén van ez a titkosítási megoldás és amelyek felismerik kódolás alapján, hogy ezt e programmal kell feloldani.

2021. szept. 5. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!