Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi lehet ez? Ha vírus akkor...

Mi lehet ez? Ha vírus akkor mi lehet a neve? És mi a teendő?

Figyelt kérdés
A testvérem gépe amikor betölt a Windows Xp akkor újraindul és így addig amíg ki nem húzod.
2010. aug. 28. 21:07
 1/8 anonim ***** válasza:
igen vírus...kell 1 XP cd, beteszed, beállítod hogy lemezről boot-oljon, formázod a merevlemezt, és felrakod az xp-t, vagy kipróbálod csökken tett módban indítani a gépet
2010. aug. 28. 21:15
 2/8 anonim ***** válasza:
ahham előszőr csökentettmodban próbáld meg elinditani és ha sikerült akkor valamilyen viruskeresővel próbáld meg kitőrőlni ha sikerűlt ird meg mitőrtént mert lehet hogy kell egy helyreálítás!
2010. aug. 28. 21:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezzel kell átnézetni a gépet, miután letöltötted, feltelepítetted (magyarul), frissítetted, elindítasz egy teljes rendszervizsgálatot:

[link]

2010. aug. 28. 22:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Elég érdekes, hogy ilyen gyorsan diagnosztizáltátok a problémát. Esetleg azt elmondanátok, hogy melyik vírus az, amelyik terjedés helyett mindig újrindítja a gépet? Ennek mi értelme lenne a vírus szempontjából? Nyilván semmi. Tehát a vírust nyugodtan kizárhatod. Valószínűleg inkább vagy a Windows-od feküdt meg valamitől vagy a géped valamelyik alkatrésze betegedett meg. Lehet mondjuk a tápegység hibája is, ez elég gyakran okoz újraindulást. Ha régebben gyakran lefagyott, akkor nézd meg a videokártyád, nem áll-e rajta a ventillátor és/vagy az alaplapod, hogy nem púpos-e valamelyik kondenzátor.
2010. aug. 28. 22:30
 5/8 anonim ***** válasza:

A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:06

Egyik ismerősömnek is, tavaly tavasszal az avast! oldotta meg a hardverhibát? Akkor az egy érdekes progi, ha ilyenekre is képes. :)

2010. aug. 28. 22:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként én a Malwarebytes'-t linkeltem... csak azért említettem az avast!-ot, mert ismerősömnél az oldotta meg anno a problémát (újraindulások).
2010. aug. 28. 22:35
 7/8 anonim ***** válasza:

A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:34

voltam.

Szóval nem magamra reagáltam, hanem az utánam (és egyben előttem) szólóra. Elnézést kérek a sok hsz-ért. Lehetne itt is válasz-szerkesztési lehetőség. :)

2010. aug. 28. 23:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem meg két éve volt hasonló problémám. Bebootoltam a telepítőlemezről, előhívtam a javító konzolt, lefutattam egy chkdsk-t.

Csodák csodája megjavult.

Ezer oka lehet az újraindulásnak, de ha már rögötn betöltés után, akkor inkább valamilyen hiba lehet mögötte, mint vírus.

2010. aug. 29. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!