Spam hívások bottal, jól gondolom ezt?
Figyelt kérdés
Bár már le van tiltva jó pár szám, a taktika a következő lehet: felhívnak számokat botokkal, ezzel csak azt nézik meg, hogy a szám él-e, felvette-e valaki. Ha igen, akkor átkerül egy élő személyhez aki már beszélni is fog.
Ezt abból következtettem ki, hogy a számra keresve mindig azt írják, hogy nem szól bele senki, majd utána egy másik számon már élő zaklató hívja.
2021. jún. 29. 14:44
1/2 anonim válasza:
Ez úgy működik, hogy korábbi hívásadatok alapján megbecsülik, hogy hány hívásból hány ember fogja felvenni a telefont. Legyen mondjuk 10 operátor és 40% vegye fel a telefont. A gép ezekből az adatokból kiszámolja, hogy ha 25 hívást indít egyszerre, abból fel fogja venni 10, így minden operátor tud beszélni. Így elindít 25 hívást és amint felvette valaki, azonnal egy szabad operátorhoz kerül és beszélnek. Felvette a 10 ember, minden operátor foglalt, de még 15 hívás kering a rendszerben. Ha közülük akár egy is felveszi, de közben nem csapták rá a telefont egy operátorra se, akkor nem tud mit csinálni a rendszer. Ilyenkor a jobb helyeken egy géphang bemondja, hogy ki és mi célból kereste, kérem tartsa a vonalat, de vannak helyek, ahol addig süket a vonal, amíg fel nem szabadul egy operátor.
2/2 2*Sü válasza:
#1 által felvázolt helyzet jobb helyeken is előfordul. Egyszer hívott a bankom egy általam már ismert telefonszámról. Hangsúlyozom ők hívtak engem, és nem én hívtam őket. Felvettem, és „liftzene” szólt. Aztán megszólalt egy géphang, hogy sajnos jelenleg minden ügyintéző foglalt. Pár ilyen kör után meg megszakadt a vonal. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!