Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A kékfényszűrő, éjszakai fény...

A kékfényszűrő, éjszakai fény opció bekapcsolása segít nappal is olvasáskor a szemnek?

Figyelt kérdés
2021. jún. 9. 11:23
 1/2 anonim ***** válasza:
65%
Az éjszakai fény (ahogy a neve is takarja) éjszaka/sötétben hasznos, hogy ne érje közvetlen erős fény a szemet. Nappali fénynél ez lényegtelen.
2021. jún. 9. 11:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem értem a pontozást, az első teljesen jól leírta a lényeget.

Btw.: olvastam már olyan tanulmányt is, hogy a kékfényszűrés elenyésző mértékben segíti az alvást, szem kímélésben pedig haszontalan(ez utóbbi szerintem is így van). Jobban számít, ha a fehéregyensúlyt a környezet(nappal nap, éjszaka szobalámpa) fényéhez igazítjuk. Ez viszint tapasztalat. A fehér falhoz igazítom a fehéregyensúlyt és napszaknak megfelelően automatikusan állítja a rendszer. Így sokkal kevésbé fárad el a szemem.

2021. jún. 9. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!