Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Androidon feljött egy furcsa...

Androidon feljött egy furcsa értesítés szerintetek mi lehet és mi miatt ?

Figyelt kérdés
telefonon androidon kijött nekem egy olyan értesítéseknél hu.weblogographic.com nevű linkel hirdetés a chrome appon keresztűl azt írta hogy 14 vírusom van és elakartam húzni és véletlen megnyitottam ahol kijött valami szar hogy okézzam le gyorsan lecsuktam. nemtudom mi ez vagy mi miatt jeleník meg az értesítéseken szerintetek ? Más is találkozott ilyennel ? lehet valami vírus vagy azzal hogy megnyitottam pár másodpercre benyalhattam vírust vagy valamit ?

2021. jún. 2. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Valószínűleg nem lett vírusos a telefon, akkor lett volna ha leokéztad volna. De nem árt ha letöltesz egy vírusirtót és átnézeted a telefont. Valami olyat, aminek sok és jó értékelése van, ne valami ismeretlent, amit valahol ajánlanak. Pl. avast, avg...
2021. jún. 2. 21:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Malwarebytes-t töltsd le Google Playből és futtass egy keresést
2021. jún. 2. 21:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Nyisd meg a chrome-ot, jobb fent három pötyi, ott beállítások, azon belül értesítések. Ott fogja neked felsorolni, hogy mik azok a weboldalak amiknek engedélyezted, hogy értesítéseket küldjön neked. Vedd le a pipát azok mellől amik nem kellenek és meg is van oldva
2021. jún. 3. 10:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Csak valamelyik weboldal számára engedélyezett az értesítések megjelenítése.

(Én például egy ideig így használtam a facebook -ot az alkalmazások nélkül, hogy a böngésző jelezte a különféle dolgokat.)

A Chrome -ban:

Jobb felső sarokban 3 pötty ➡ Beállítások ➡ Webhelybeállítások ➡ Az összes webhely

aztán egyenként törölgeted a gyanús oldalak sütijeit és beállításait.

Vagy ha a (valószínűleg követésre is alkalmas) sütik megléte a készülékeden nem zavar (engem zavarna), akkor a "Webhelybeállítások" alatt az "Értesítések" menüpontban azon oldalak értesítését kikapcsolhatod, amik zavarnak (ami a kérdéses értesítést küldte).

Én személy szerint a fentebbi opciót javaslom (a sütik törlése) és utána a hasonló problémák elkerülése érdekében az ismeretlen (vagy feltehetően gyanús/veszélyes) oldalak inkognitó lapon történő megnyitását, amely esetben az összes inkognitó lap bezárása töröl minden sütit... (Ez nem jelenti azt, hogy hozzáértők ne tudnák visszakövetni a böngészési tevékenységed inkognitó módban böngészés esetén, illetve ettől még a weboldalak is látják az IP címed (is)...)

2021. jún. 3. 10:35
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2021. jún. 8. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!