Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kékhalálos lett a számítógépem...

Kékhalálos lett a számítógépem, elveszett róla minden adatom és képem?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 21. 14:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Y2K után átnevezték (a 2000-es átállás miatt), de teljesen mindegy, mert ugyanazt jelenti. A lényeg: a táp a hiba, és valószínű minden mást is megevett.
2021. ápr. 21. 20:35
 12/18 anonim ***** válasza:
56%
Kék halál = táp hiba. Ez nagyon jó! :D Kár, hogy ilyen hamar abbahagytad, még szívesen olvastam volna hasonlókat!
2021. ápr. 21. 20:42
 13/18 anonim ***** válasza:
19%

Az sem mond hülyeséget aki a tápra gyanakszik. Bár inkább jobb lett volna tápellátásnak mondani. Hisz a déli híd/ram/vrm/Superi/o IC vagy bármely fontosabb alaplapi vezérlő komponenss esetén bekövetkezett feszültségingadozás vagy instabil tápellátás okozhat kékhalált. De ez létrejöhet a probléma fennállhat már a táp szintjén is ha a kondik már nem hozzák azt az ESR értéket amit kellene. Bár ennyire ne menjünk bele, sok nagyon okos megmondó ember van itt akik szavára nyugodtan lehet építeni :D

Ezt is nyugodtan potozzátok nullára mint a háttértáras hozzászólásomat! :)

Továbbra is biztonsági mentés legyen legalább mégegy példány mert csúnya dolog ám a fizikai sérült hdd-ről az adatmentés akár több százezres díjazással.

Másrészről valamivel előrébb lennének a válaszadók ha leírtad volna mire vonatkozott a kékhalál.

2021. ápr. 21. 21:04
 14/18 anonim ***** válasza:

Lehet akár az is, de általában egyszerű windows hiba, vagy memória.

Ritkán táp, de az, hogy a DLL=tápegység az mindent vitt! :) Az se volt rossz, hogy ha átrakja a merevlemezt egy másk gépbe USB-n keresztül, akkor az egyből tönkremegy. Na de elég is, szép volt jó volt, sajnos már valószínúleg nem jön vissza az IT szaki.

A lényeg, hogy kékhalál nem egyenlő adatvesztéssel. Lehetságes, de ritka, van előtte egy rakás más, gyakoribb hibalehetőség, ami kékhalált okoz, de adatvesztést nem.

2021. ápr. 21. 21:12
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom mit akadékoskodsz, tapasztalatból beszélek. Nekem a gépemnek le volt véve az oldala és a földön volt az asztal alatt. A lábam mellett volt közvetlen, és ahogy nyáron a melegben izzadt a lábam, a pára kondenzvízzé alakult ami kisütötte a komplett DLL-t. Gondolom azt te sem tagadod, hogy a víz és az áram nem jó kombó. A lényeg, hogy a gép lecsapta az áramot az egész emeleten, és táp csere után nem indúlt el, csak kékhalál. Menthetetlen volt, kidobtam az egészet.
2021. ápr. 21. 21:36
 16/18 anonim ***** válasza:
Jajdejó, hogy visszajöttél! Kisütötte a DLL-t? Nahát! :DD
2021. ápr. 21. 23:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Kicsit azért elgondolkodtam, hogy értette a kérdező. Lehet, hogy egy nagyon-nagyon rosszul megfogalmazott kérdés, miszerint "Ékhalálos lett a gépem, és elveszett róla minden adatom és képem. Mit tegyek?"

De lehet hogy túlgondoltam. A DLL kisütése az már csúcs! :P

2021. ápr. 24. 19:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Jo sok birka szol itt hozza a temahoz. A kekhalal az 99%-ban alkatresz hiba. Latom itten sok alkatreszhibas irogal..... A nyak folotti alkatresz az soknal nagyon hibas ! Viszont szamitogepnel a ram vagy a videokartya gyengelkedik legtobbszor. A "C" particion levo adatok csak akkor vesznek el, ha megijedsz es elkezdel windows-t ujtatelepiteni !
2021. ápr. 26. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!