Miért nem használsz, vagy épp miért használsz Linux operációs rendszert?
Kétségtelen, hogy erősen terjednek a Linux alapu op. rendszerek. Sokan idegenkednek tőle, de az is egy általános érv, hogy a játékok miatt kell a Windows.
Aki kipróbálta már a Linux valamelyik változatát:
Ubuntu, Suse, Red Hat...stb. az egy új világot ismerhet meg.
Múlnak az évek és ezek a nyílt forráskódú, sokszor ingyenes és nagyon széles alkalmazási területekkel kibővített, op. rendszerek egyre több helyen bukkannak fel.
Ubuntut használok.
Sokkal jobb, gyorsabb, szebb, mint bármelyik Windows, és ami a lényeg: teljesen testreszabható.
Én sokat hallottam a Linuxról és egyszer föltettem.
Hát mit mondjak ? Nagyon nem jött be nekem ,ez az op rendszer,számomra logikátlan és nehezebben kezelhető volt mint a win. Gyorsan meg is váltam tőle.
Ubuntut használtam 2 évig de megelégeltem hogy sok dolog bugos benne vagy alig megoldható + a laptopomon a hangszórókat se kezeli le rendesen és még egyéb sok dolgot...
Jó rendszer de még kiforratlan...
Ubuntu teljesen jó, soha semmi problémám nem volt vele, nem úgy mint a vindózzal. Stabil, nem terheli feleslegesen a rendszert.
Komolyabb dolgokat valóban parancssorból lehet csak, ennek igen egyszerű oka, hogy grafikus felületet nem lehet rendszergazdaként használni (biztonsági okokbol). Shell scriptelés tényleg idétlen és ronda, de nem logikátlan és meglehetősen powerful, de ez nem csak ubuntura, minden linuxra igaz.
Másik előnye, hogy nem eröltet olyan dolgokat amikhez egyy operációs rendszernek semmi köze. És a frissitései sokkal megbízhatóbbak mint a vindóznak. Persze megesik,h egy-egy frissités elront vmit, de ilyenkor álltalában még aznap(!!) kijön a javítás is. Ezek ritka alkalmak. Nemúgy mint a vindóznál, probáltam aztis rendszeresen fríssíteni egy ideig, akkor mindig rendszeres problémák és random hibás funkciókkal találkoztam, vindózzal kevesebb a ba frissítések nélkül.
De miután egyre kevesebbet játszom, marad az ubuntu. Játékon kívül minden másra használhatóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!