Szerintetek csonka jack dugóval meg lehet védeni a mikrofont, kamerát a betolakodóktól? Végül is logikusnak tűnik a dolog.
Fantasztikusan jó cikk. :D
Ja, illetve mégse.
"Nem csupán holmi üldözési mánia" -- de, pont, hogy az.
Azért úgy elgodnolkodtam, hogy egy olyan embernek, aki képes egy idegen számítógépes rendszer perifériáihoz észrevétlen módon hozzáférni, mic élja lehet azzal, hogy özvegy Kardos Béláné mikrofonján hallgatózzon?
"Vágjuk le a fülhallgató vezetékének a végét és a tegyük a gép mikrofon aljzatába a csonka jack dugót. A számítógép külső mikrofonforrásnak fogja érzékelni, s a hacker hallgathatja – a semmit."
Vagy esetleg egyszerűen húzd ki ahelyett, hogy darabokra metéled a fejhallgatódat. Nincsenek illúzióim egy olyan oldallal kapcsolatban, mint a "hirado.hu", de ezek még a "várt" színvonalat is jócskán alulmúlták.
"Használhatunk szoftveres védelmet. Windows 10-es operációs rendszer esetén kattintsunk a bal alsó sarokban a Windows ikonra, majd válasszuk a Gépház – Adatvédelem – Kamera opciót. Itt egy csúszkával kikapcsolhatjuk, ahogy egy menüponttal lejjebb a mikrofont is."
Oké, én vagyok a gyökér, amiért következetességet keresek, de ha már valaki annyira nagy hacker, akkor azt pont, hogy egy szoftveres beállítás nem fog semmiben akadályozni. :D
"szigetelőszalaggal ragasztotta le a kamerát és a mikrofont is a gépén."
Mert mint tudjuk, a hang nem terjed a ragasztószalagon keresztül. Nem értem, hogy miért költenek komoly összegeket hangszigetelésre, amikor ezek szerint elég lenne csak azzal az ízléses barna ragasztószalaggal körbetekerni a házat? :D
"Végül is logikusnak tűnik a dolog."
Igen... kb annyira, mint hogy verd ripityára a gépet egy baseball-ütővel, és nem fognak utánad kémkedni. Végső soron az állítás igaz. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!