Hackertámadás? Vírus? Normális?
Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy Windows 7-es szervernek használt gépem, amin nyitva van egy port. Ezen futtatom ezt az RJL Software által készített portlistenert. Erre a portra beállítottam egy figyelést az Uptime Roboton. Viszont kapok olyan üzeneteket, hogy Client connected / Disconnected, feltételezem, hogy az uptime robot, de közte vannak ilyenek is:
Ez normális? Köszönöm a válaszokat előre is! :)
2021. ápr. 8. 13:28
11/19 anonim válasza:
Windows 7 szerveren???
Vadász, vadász....
12/19 anonim válasza:
Ha az adott porton az Uptimerobot IP-címeit engedélyezted, majd utána minden, a portra érkező forgalmat tiltottál, akkor csak az Uptimerobot éri el az adott portot, más nem, így védett leszel.
13/19 A kérdező kommentje:
12-es: hozzáadtam a "távoli IP címek" mezőbe az uptime robot címeit.
2021. ápr. 9. 07:37
14/19 anonim válasza:
#11: A magyar ember még 2050-ben is Windows 7-et fog használni mindenre.
15/19 A kérdező kommentje:
Persze hogy Windows 7, olyan gyenge a gép, hogy ha akarnék, se tudnék frissíteni 10-esre.
2021. ápr. 9. 18:50
16/19 anonim válasza:
A barátom vállalatival telepitette újra, nincs vele gond. De van rajta Eset Internet Security fizetős, és van rajta uBlock is. Van Windows 10-es gépem is, de ezt szeretem, pedig már 9 éves Lenovo. És igen, sokkal jobban használható a Windows7.
17/19 anonim válasza:
#15: Milyen gépről van szó?
Illetőleg ha már szerver - esetleg Linux?
18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget, mostmár a tűzfalszabályok hozzáadása után nem kapok ilyen üzeneteket. 17: Nem. Jó nekem a Windows, jelenleg ami fut rajta, arra az kell. És elég is.
2021. ápr. 10. 09:28
19/19 anonim válasza:
Mondjuk valahol megértem, hogy nincs nagyon kedved mondjuk egy archot kiismerni egyetlen discord kedvéért, de nem is állítom, hogy kicsit összevont szemöldökkel ne érné meg végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!