Vírust szedtem be, ha karanténba teszem, azzal megoldódik a probléma?
háát...ha karanténba helyezed elvileg megkell szünnie
egy nagyon hasznos tipp:
tudom milyen ez az msn nézd meg a képet téma..
egyet jegyezz meg: soha de soha nem nyiss meg olyan fájlt,képet,weboldalt stb.-t amit előtte nem beszéltetek meg h elkűldi vagy utána nem kérded meg...
és egykis jóhír is=)
aki kűldte neked..annakis vírusos a gépe=)..legyen ez picit megnyuktató=)=)
marha megnyugtató hogy a másé is vírusos, azért lett az övé is az.. :)
nem tudom mivel van dolgod, ezt az avastot nem ismerem, norton párti vagyok, msn-t sem használok, de futtass teljes rendszer vagy mély vizsgálatot - netet minél hamarabb lődd le, ugyanis a trójaiak egy fajtájával az a baj, hogy egyre több helyről szedik a tesóikat, miközben mindenhova beássák magukat.. amit talál az avast azt törölheted nyugodt szívvel.. bár én nem bíznám rá a gépem.. legrosszabb esetben az mbr szektorra is rámásznak, akkor még a formatálás sem segít, mindig visszafog mászni - persze erre is van megoldás
Egyre több az msn-en terjedő féreg. Ha jó megoldást akarsz, (és ha fenn van a messenger plusz is!) akkor telepítsd fel a WLM-Safe nevű skriptet.
Az alábbi funkciók találhatók meg a programban:
Képes a linkküldő vírusokat felismerni és figyelmeztetni a veszélyre
Anti-Spam: Blokkolja a névtelen üzeneteket a partnereidtől
Anti-Flood: Véd az üzenetek elárasztásától(floodolástól)
Másolás védelem: Figyelmeztet ha valamelyik partnered lemásolja a Nicknevedet
Anti-Bot: Figyelmeztet ha egy Bot-tal beszélgetsz(automatikus üzenetküldő)
Anti-Hackers: Figyelmeztet ha egy nem biztonságos partnerrel beszélgetsz.
innen letöltheted: [link]
Gondoltam, hogy nem találja, ha előbb látom a kérdést, be is írtam volna, hogy állítsd le a keresést. Mert ha felismeri, akkor az állandó védelme felismerte volna.
Rakd fel ezt, és futtasd le, frissítés után:
Esetleg, ha tudod használni a csökkentett módot, akkor úgy futtasd.
Amit talál, azt karanténozd.
És hagyd fent a gépeden, havonta futtasd.
Szerintem nemigen lesz már baj...
Egyébként bekerülhet az avast! adatbázisába is, a következőbe. Majd, ha a Malwarebytes' amit linkeltem, kész a vizsgálattal, akkor az avastnak nyomj egy kézi frissítést.
Előző voltam (már ha addig nem írnak), ha addig írnak, akkor: a kommented utáni.
Egyébként én, ha linket küldök, mindig leírom, hogy mi az, és ezt várom el mástól is.
Addig rá se kattintok.
És jól megnézem a linket, hátha látszik belőle, mi az.
Ja, és az avast! mellé kell kiegészítő védelem. Nálam a Malwarebytes' és a Windows Defender is ott van, persze nem állandó védelemmel, néha futtatom őket. Ilyen helyzetre tartogatom igazán, hogy megmentsék a gépet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!