Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Lehet, hogy most lopják el a...

Lehet, hogy most lopják el a jelszavamat?

Figyelt kérdés

A következő e-mailt kaptam a Google-tól.

„Gondoskodjon a kiszivárgott jelszavakkal rendelkező fiókjai biztonságáról.

Módosítsa az illetéktelenek kezébe került jelszavait.

Az egyik jelszava nyilvánosságra került egy nem a Google-hoz köthető adatvédelmi incidens során. Módosítsa most. Jelszóvizsgálat. A folytatáshoz igazolnia kell, hogy Ön van az eszköznél.”

Nem tudom, hogy ide beírhatom-e a jelszavamat? Lehet, hogy egy hamisított oldal? Mert már kaptam olyan villanyszámlát, ami nem a szolgáltatómtól jött.

2021. márc. 13. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne írd be. Senki nem szokta a jelszavadat bekérni, csak aki el akarja lopni.

Először is: ki az üzenet feladója? Mert ha nem a Google (google.com domain-ről, nem pedig a bárki által beregisztrálható gmail.com-ról), rögtön kiderül hogy adathalászat.

2021. márc. 13. 19:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez a feladó: <no-reply@accounts.google.com>
2021. márc. 13. 19:33
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Ez viszont a Google, és hivatalos levél. Ha az ő jelszókezelőjüket használod (Chrome bejelentkezés és abban mentett jelszavak), akkor ők figyelhetik hogy egyezik-e bármelyik náluk tárolt jelszó egy kiszivárgott adatbázisáéval, és ezért figyelmeztet.
2021. márc. 13. 19:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. márc. 13. 19:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne!

Én is tudok neked emailt küldeni a Gyakorikérdések nevében, a google nevében vagy épp Elon Muskéban is..

Ahol meg kell adnod a jelszót, a domain google.com legyen, lehet aldomain, de pl google.pwd.com/ ... nem! csak (x.)google.com/...

2021. márc. 13. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!