Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Teamviewer veszélyei?

Teamviewer veszélyei?

Figyelt kérdés

Ha egy ember rám csatlakozott TVn keresztul és a program egyből azt irta ki hogy adatátvitel folyamatvan, majd 2 masodperc után hogy adatátvitel befejeződött, de ekkorra a TV-t egyből bezártam.

Telepíthetettvalami rosszat a gépemre? És ha igen hol találhatom meg? Tudja a káros programot/adatot távolról vezérelni?

Nem tudom hol keressem, a letoltéseknél nem láttam semmi idegen anyagot.

Van valami rész a gépben amin minden korabbi tevékenységet láthatok, azt kellene talán megnéznem. De hol van ez?

Köszönöm!

2021. márc. 10. 19:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Utána eltelt egy óra és eltűnt a háttérképem, csak feketeség volt helyette. Sosem volt ilyen korábban, 1 éves jó gép. Ez gyanús volt alde a TV már nem volt megnyitva
2021. márc. 10. 19:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Adatátvitelnél fájlküldés van, ha azt nem volt ideje elindítani, akkor nem valószínű, hogy bármi történni fog. És ugye a futtatható alkalmazások indítása sem csak úgy röptében történik, mert (és itt jössz te, mennyire véded a géped)

- egy normális vírusirtó minden új fájlt megvizsgál, ha felismert káros tartalom van benne akkor blokkol, töröl

- a Windows UAC felhasználói beavatkozást vár a futtatáskor (ha nincs kikapcsolva), azt pedig egyértelműen látod.

A körülmények nem ismertek, hogy kicsoda, miért és mit csinált. Lehet teljesen ártalmatlan a dolog, de mivel nem értetted mi történik, bepánikoltál.

2021. márc. 10. 19:30
 3/10 A kérdező kommentje:
Viszont ha ártalmatlan is lenne, nem tudod veletlenül, hogy azt az esemény listázót hogy tudnám megnyitni? Ha az adat valóban atadásra került, szeretném torolni, de sajnos nem találom.
2021. márc. 10. 19:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy file felmásolásától nem lesz vírusos a géped, de azért egy vírusírtóval vagy csak deffenderrel átvizsgálnám. :) Bárhova lehet TV-vel rakni filekat. Én egyből a sell:startup azaz: C:\Users\uname\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

be raknám és akkor következő indításkor egyből futna is :D

2021. márc. 10. 19:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Az embert nem ismerem, a nevét sem tudom. csak nem tudtam h minden elozetes engedély nélkul tudok fogadni fájlokat ezért nem tunt veszélyesnek hagyni hogy rámcsatlakozzon..
2021. márc. 10. 19:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged :)
2021. márc. 10. 19:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Segítségeteket*
2021. márc. 10. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Na de a program eleve arról szól, hogy mások gépét távolról irányíthatod, amire te megadtad az engedélyt az azonosító és jelszó megmondásával.

És ezek szerint gondolkodás nélkül egy vadidegen embernek hozzáférést adsz a gépedhez. Nem is értem, hogy mire számítottál, de még jó hogy időben kapcsoltál, hogy nem okés valami.

2021. márc. 10. 19:45
 9/10 A kérdező kommentje:
De most eléggé megijedtem ahhoz hogy többet ilyent ne csináljak:/
2021. márc. 10. 19:48
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb ne engedd hogy bárki TV vel csatlakozzon a gépedre. A win10 beépített "gyors segítség" programja már eleve ott van és ilyet (fileátvitelt) nem tud. A TV-t meg uninstalláld mielőtt rájösz hogy engedélyezte magának azt is hogy ezentúl bármikor jóváhagyás nélkül beléphessen a gépedre..
2021. márc. 11. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!