A Google Fotok es Google Drive mennyire biztonsagos?
Annyira biztonságos, amennyire a jelszavad az. Ez alapvetően igaz mindenre. De ez egy külön fejezet.
Viszont tudj róla, hogy amit a googl-re feltöltesz, onnantól kezdve, hogy feltöltötted, nem a privát tulajdonod. (szerződési feltételek) Vagyis a google (elméletileg) szabadonn fel is használhatja.
Ha biztonságos tárhelyet szeretnél, használd a mega.nz -t. végponttól végpontig titkosított. Itt ha elfelejtetted a jelszavad, nem fogod tudni vissza állítani. Persze van rá lehetősség, hogy felkészülj erre az esetre. Kilépés előtt még figyelmeztetnek is rá, és le is tesztelheted, hogy emlékszel-e még a jelszavadra. Ha nem, elmondják, mitévő legyél. :)
#5-ös, a #2-es vagyok.
Olvass utána, és olvasd értő olvasással, amit írtam. :)
Szép napot neked.
Megint a #2-es vagyok.
Idézet a Google általános szerződési feltételeiből:
"Jogosultságok
Ez a licenc lehetővé teszi a Google számára a következőket:
Az Ön tartalmainak tárolása, többszörözése, terjesztése, megosztása és felhasználása – ilyen például a tartalmainak mentése a rendszereinkbe, amelyekhez aztán bárhonnan hozzáférhet."
Ezt értse mindenki ahogy akarja.
A tárolás rész ok, a többszörözés rész is ok. A megosztás fogalma jelen esetben nem egyértelmű. Megosztás, az én általam kezdeményezett megosztás révén? Vagy megosztás a google által harmadik féllel? Hmmmm.....
Tovább is van, de a google neked is a barátod, te is rá kereshetsz és elmélyedhetsz benne, mire is gondolt a költő?
Ami nem világos számomra, miért akarja a google a képeimet terjeszteni, és felhasználni? Miért adjak neki erre engedélyt?
Egy biztos! Én nem tárolok semmi lényeget a google tárhelyén. De persze Te nyugodtan tárolhatod ott.
Egy valamit tisztázzunk!
Nem azt mondtam, hogy a google tuti biztos fel fogja használni a tartalmaid!
De ha készítesz egy cuki fotót a kutyádról, vagy a macskádról, amit feltöltesz a google tárhelyére, és azt egyszer csak egy reklámban viszont látod, mehetsz a jó Istenhez panaszra, hisz az alkalmazás használatával hozzájárultál, licencet adtál a fotóid felhasználásához, terjesztéséhez. És a jobbik eset az, ha ez a fotó tényleg a kutyádról készült, és nem a gyermekedről.
Ami pedig a mega.nz-t illeti.
Nem baj, ha nem ismered a mega működését, a lehetősségeket amit kínál (pl. arra az esetre, ha elfelejtenéd a jelszavad) de ne fikázd, és ne barmozd azt, aki esetleg használja. Ezzel csak magadat minősíted. Szerintem egy nagyon jó szolgáltatás, ezért is ajánlottam jó szívvel. Nem származik belőle hasznom, ha a kérdező esetleg ráguglizik, utána olvas és elkezdi használni, mint ahogy abból sem, ha nem teszi.
A mega jó dolog és biztonságos. Egyetlen feltétele a boldog használatnak a hogy némi felelős felhasználást feltételez, ami azért nem nehéz.
Az értő olvasás általános iskola alsó tagozatának anyaga.
Ezt írtam: "Itt ha elfelejtetted a jelszavad, nem fogod tudni vissza állítani. Persze van rá lehetősség, hogy felkészülj erre az esetre. Kilépés előtt még figyelmeztetnek is rá, és le is tesztelheted, hogy emlékszel-e még a jelszavadra. Ha nem, elmondják, mitévő legyél."
Olvasd át kérlek lassabban is.
"Itt ha elfelejtetted a jelszavad, nem fogod tudni vissza állítani. Persze van rá lehetősség, hogy felkészülj erre az esetre. Kilépés előtt még figyelmeztetnek is rá, és le is tesztelheted, hogy emlékszel-e még a jelszavadra. Ha nem, elmondják, mitévő legyél."
Szerinted ebből az érthető ki, hogy ha elfelejted, semmi mód nincs a vissza állításra?
Van rá mód, és ahogy írtam is, figyelmeztetve is vagy kilépés előtt, és ha egy kicsit is gondolkozol, és előre látó vagy, készíthetsz magadnak egy vissza állító kulcsot. Amivel Te magad tudod vissza állítani a jelszavad.
Igaz, ha birka vagy, és lesz@rod, és kiléptél, és elfelejtetted a jelszavad, ha nincs vissza állító kulcs, nincs új jelszó sem.
Ez alatt a vissza állító kulcs alatt nem valami irtó bonyolult dolgot kell elképzelni. Egy baromi hosszú betű és szám kombináció. Amit beírhatsz a kis füzetedbe, vagy elmenthetsz a jelszó kezelő kütyüdbe, vagy ahova akarod, oszt joccakát.
És mindezek mellet igyekeztek hülyebiztosra csinálni a rendszert. Szólnak kilépéskor, hogy mire figyelj!
Persze ha nem teszed, valóban tégy úgy, mint a földnélküli paraszt. Magadra vessél!
Itt valóban nincs olyan, hogy "elfelejtet jelszó" gomb, ahova csak az emailcímed kell beírni.
Mi ebben a logika?
Az ember (többnyire) gyarló! És mindenhova ugyanazt a jelszót használja, amit egyszer sikerült megtalálnia és megjegyeznie. És ha jön egy jó tulajdonságú hacker aki kitalálta, hogy mindenhova "buksi" a jelszavad, akkor valószínüleg az email fiókod lesz az első, amit megtalál magának! És ha a mega oda küldi neked az új jelszavad, hoppá, máris hozzá fér a tárhelyedhez! Hát ezért nincs "elfelejtettem a jelszavam" gomb! És ezért kell némi tudatos használat.
És akkor most röviden a két végpont közötti titkosításról.
DE! Igenis nagyon sok köze van ahhoz, hogy mennyire van biztosságban a tárolt adatod!
Mert ha jön az előbb említett jótulajdonságú hacker, de nem tud bejutni a tárhelyre, hogy megszerezze az adatot, le tudja azt útközben is csippenteni, ha nagyon akarja. Melósabb ugyan, de megoldható!
Ha ezzel nem vagy tisztában, és nem látod a végpontok közötti titkosítás értelmét (mert ha tényleg semmi értelme, biztos unatkoztak, akik ezt kitalálták)inkább ne adj ilyen téren tanácsot!
Itt is szeretném hangsúlyozni, hogy ha nincs végponttól végpontig titkosítás nem jelenti garantáltan, hogy le lesz nyúlva az adatod. De megeshet. olyan ez, mint gumi nélkül kupiba menni.
Mi baj lehet abból?
A szakmámról.
13 éve IT területen dolgozom. :)
Hát megint kettes, nagyon elmésnek tűnik ez utóbbi válaszod. A baj csak az, hogy fogalmam sincs, honnan vetted az általad idézett feltételeket. A gugli hivatalos oldalán pontosan ennek az ellenkezője olvasható. Én nem idézem, bármikor rákereshet bárki. (amúgy itt: [link] Ennyit az értő olvasásról... Meg a hatékony keresésről...
Az említett oldal biztosan nagyon király. Bocs, de nem fogom letesztelni, annyira nem izgat. De amikor német gyógyszercégek és egyéb multik is a gugli meg a kicsipuha felhőmegoldásait (is) használják, akkor biza nem érzem úgy, hogy nekem ne lenne elég jó. Ami meg a titkosítást illeti. Érzékeny pont, mert Te voltál az, aki nem olvasott elég figyelmesen. Én a tárhely biztonságosságával kapcsolatban mondtam véleményt, és nem azt mondtam, hogy a titkosítás felesleges. De egyrészt már rég leáldozott azon alkalmazások kora, ahol lehetett plain textben jelszavakat meg kulcsokat küldözgetni. Ezen felül nem létezik olyan felhőkliens semmilyen platformon, ahol nincs titkosítás... (Már persze ha valami rutinos öreg (régóta a szakmában dolgozó össze nem kókányolt egyet... :) )
Látod ötöske, milyen ügyes vagy?
Pontosan erről az oldalról van szó! Itt van az idézett rész.
Már csak az értő olvasást kell gyakorolni, és a keresés hatékonyságán kell picit javítani.
Ne add fel, menni fog! Közel jársz! Meg tudod csinálni!
Keress az oldalon arra, (tudod, Ctrl+F) hogy "Ez a licenc lehetővé teszi a Google számára a következőket:" és máris meg lesz.
"Az említett oldal biztosan nagyon király. Bocs, de nem fogom letesztelni ..."
Valóban az! Király!
Ne tedd! Nem neked való az! Nem lennél ott biztonságban. Tudod, nincs "elfelejtettem a jelszavam" gomb.
Tudnék mesélni róla, mit használnak igazán nagy cégek, de máris túl lett lihegve a téma. Egyébként még ha a gugli termékeit is, biztos lehetsz benne, hogy nem ugyanazt a guglidrájvot, mint Te is.
De használd nyugodtan. Persze. Jó az. Az sem baj, ha a kérdező is azt használja. Nekem ezzel se több, se kevesebb nem lesz.
Látom a titkosításban is jártass vagy. Helyes. Fontos téma, nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Bár mondjuk nem értem mit ér, ha bezárod a pénzed a széfbe, de ráragasztasz az ajtajára egy cetlit, hogy "kulcs a lábtörlő alatt"? Mert amiről Te beszélsz, az kb. ez!
Egyébként ki mondta, hogy hogy létezik felhő tiktosítás nélkül?
Biztos van még wifi is WEP titkosítással. Az is biztonságos, ugye?
Mesélj még....
Fájó szívvel, de búcsút kell vennem tőled.
Egy élmény volt szaktárs. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!