Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Fel akarom jelenteni a mobilsz...

Fel akarom jelenteni a mobilszolgáltatómat. Hol tehetem ezt meg?

Figyelt kérdés

Stiasztok!

A Vodafone-t akarom valahol feljelenteni, mivel visszaélt az adataimmal, vagyis a titkosított privát telefonszámomat eladta egy vagy több 3.félnek.

Azóta folyamatosan hívogatnak mindenféle biztosítók, cégek, behajtók stb. De közben meg titkos a számom. Akkor hogy is van ez?

Köszi a válaszokat!

2021. febr. 25. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy ok voltak. Eleg ha vasaroltal valahol vagy kotottel valamilyen szerzodest es meghagytad a telefonszamodat.
2021. febr. 25. 10:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem igazán tudod bizonyítani, vagy az általános szerződés feltételben megemlíthették, hogy kiadhatják.

Inkább egy online regisztrálás során kérték a számod, de egy ismerősöd aki tudja az is továbbíthatta.

2021. febr. 25. 10:35
 3/7 anonim ***** válasza:
A titkosított szám csak annyit tesz, hogy nem jelenik meg a telefonkönyvben és a tudakozó nem adja ki. A marketingcélú megkeresés más dolog, azt külön tiltani kell, legalábbis a Telekomnál.
2021. febr. 25. 10:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Előző válaszolók!

Egyik sem. Nem vettem online semmt, nem kötöttem szerződést senkivel, és nem járultam hozzá senilyen marketing célú megkereséshez. :/

2021. febr. 25. 10:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Szóval:

1. Aranyos elképzelés de ez Magyarország és nem az Egyesült Államok. Egy bíróságot az hogy a szolgáltató (2. pont) kiadta néhány marketingesnek baromira nem fogja érdekelni, jobb dolguk is van mint egy ilyennel foglalkozni.

2. Hogy a bánatban bizonyítod? Segítek: sehogy. Talán ha találsz valami nagyon drága és professzionális ügyvédet, akinek a költségét egy ilyen perben az életbe nem nyered vissza, az kitalálja hogy hogyan.

3. Ha mégis így teszel, a legjobb esetben (0,0001% valószínűséggel) nyersz max. 1 millió forintot a perben. Nagyon sok idő, rohadt drága lesz az ügyvéd, nem éri meg.

4. Beszélj a Vodafone-nal, bár valószínűsíthetően el fognak küldeni a 2-essel kezdődő személyiszámú egyenes ágú felmenődbe.

5. 99% hogy nem a Vodafone adta ki, a marketingeseken vannak professzionális módszereik arra hogy számokat szerezzenek. Nekem is mindig hívogatják a Vodafonos, Telekomos és amíg volt a Telenoros számomat is, és soha sem gondoltam hogy a szolgáltató kiadja mert nem teheti. Nem tudom pontosan hogy honnan szerzik, de meggyőződésem hogy nem a szolgáltató adja ki. És én sem hagytam random helyeken a számomat, nem írtam be oldalakon.

2021. febr. 25. 10:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy a Vodafone a hibás??

Más módszerek is léteznek ám telefonszámgyűjtésre, nem csak az, hogy a szolgáltató eladja az adataidat.

Inkább azokat a cégeket kéne feljelenteni, akik a beleegyezésed nélkül reklámokkal keresnek meg, ez ugyanis tényleg törvénybe ütközik.

2021. febr. 25. 11:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Dolgoztam telekommunikációs cégnél, így meg tudom erősíteni, de szerintem amúgy is nyílt titok, hogy a telefonszámokat eladják... Ebből tudnak megélni. Eladás alatt nem arra kell gondolni, hogy az ügyfelük adatait adják el, hanem a nem használt tel.számok listáját eladják, aztán akciósan (jobb esetben) felkínálják valamikor később a leendő ügyfeleknek. Ilyenbe bele lehet esni könnyen.
2021. febr. 25. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!