Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Iskolai email címen küldött...

Iskolai email címen küldött dolgokat látja a rendszergazda?

Figyelt kérdés

Véletlenül az iskolai email címemről küldtem olyat,amit nem onnan kellett volna.

A rendszergazda látja az átáramló információt?

Mert én úgy tudom,hogy mivel az iskolai email továbbítja így megkapják az össze infót.

Mennyire ellenőrzik?

Van esély hogy észreveszik?

2021. febr. 9. 10:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Próbáltad törölni a levelet a szerverről? :)
2021. febr. 9. 13:33
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

"Véletlenül az iskolai email címemről küldtem olyat,amit nem onnan kellett volna."

Ilyesmi előfordul. Én az ügyfeleknek korábban néha "Re: @spam .." válaszokat küldtem. Kellemetlen, de nem a világ vége.

"A rendszergazda látja az átáramló információt?"

Ha rendesen meg van csinálva a rendszer, akkor igen, láthatja (nem figyeli nyilván szemmel, de a küldés ténye naplózva van, a levél meg még ha ki is törlöd a biztonsági mentésben egy ideig meg lehet - feltéve, ha van).

"Mert én úgy tudom,hogy mivel az iskolai email továbbítja így megkapják az össze infót."

Nem hiszem, hogy ez lenne. Szinte kizárt, hogy archiválnak, azt meg teljességgel kizárt, hogy a rendszergazda postafiókjában landolna (vagy bárkiében) az összes fogadott és küldött email - én az első napon állnék fel, az biztos. :-)

"Mennyire ellenőrzik?"

Semennyire.

"Van esély hogy észreveszik?"

Nem sok, és minden nappal egyre kevesebb.

Megj.: ha az iskola Outlook vagy GMail szolgáltatással oldaná meg az iskola levelezését, az azt adminisztráló kiemelt felhasználó természetesen ugyanúgy hozzáfér az összes postafiókhoz, mint a saját megoldások esetén, lévén ez már "vállalati" szolgáltatás, nem kispista privát gmail fiókja.

2021. febr. 9. 16:53
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokért!

Asszem azóta már nem paráok annyira.

2021. febr. 9. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!