Hogyan tehetném biztonságossá a fb-omat? Valahol belehet állítani, hogy minden egyes bejelentkezéskor csak sms-ben kapott kód után lehessen bejelentkezni?
Napi szinten folyamatosan értesítéseket kapok arról, hogy valaki Budapestről, a következő IP címről: 195.38.98.190 bejelentkezett a fiókomba. Karácsony este megváltoztattam a jelszavamat mindenhol és a fb által kínált "óvintézkedéseket" is végre hajtottam.
Ma reggel már az az üzenet fogadott e-mailen, hogy jelszavamat megváltoztatták szintén Budapestről és erről az IP címről...
Nagy nehezen sikerült visszaállítani de ez már nagyon unalmas. Kérdésem : mit lehet ezügyben tenni? Semmi érdekes nincs a beszélgetéseim közt, max jegyzetek magamnak szakmámmal kapcsolatban, úgyhogy még zsarolni sem tudna semmivel ha az a célja.
Aki tudna ebben segíteni az kérem jelezzen.
Minden lehetőséget megtalálsz a Beállítások menüben, egy lapra van gyűjtve az összes biztonsági funkció is.
#1.köszönöm, végül sikerült egx 2 faktoros védelmet beállítani, így bárki beszeretne lépni kapok sms-ben kódot. E nélkül senki nek léphet be ha minden igaz.
#2 megvédeni szeretném a profilomat nem újat készíteni, illetve a saját fiókomba szeretnék normálisan kommunikálni mindenkivel.
#3 megváltoztattam, bár ha betudott lépni csak lett volna annyi esze, hogy törli az értesítéseket, hogy valaki belépett... Bár kitudja
Nincs "feltörés", a valóságban vagy egy billentyűleütést naplózó programmal fürkészik ki a beírt jelszót, miután rávettek hogy letöltsd és telepítsd a programot, vagy egy adathalász oldalon jelentkeztetnek be, ahol te magad írod be és mentik le a belépési adatokat.
Ha kémprogram van a gépeden ami ellopja és továbbítja a beírt jelszavakat, akkor bármilyen bonyolult lehet a jelszó, hozzá fognak férni továbbra is. Ilyenkor először vírusirtás és kártevő program keresés kell, hogy kizárd ennek a lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!