Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit tegyek ilyenkor?

Mit tegyek ilyenkor?

Figyelt kérdés
Beraktam egy bluetooth USB telepítő cd-t erre az avast jelzett valami e:/win32 autorun.exe malware vírust, mivel nem tudtam se karanténba rakni sem törölni újra indítottam a gépet most fut a víruskeresés, csak nemtudom h a cd-fertőzött vagy a gép?
2010. aug. 10. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha az e: meghajtód a CD, akkor a géped nem fertőződhetett meg, mert az avast időben elkapta. Lehet nem is vírusos egyébként csak téves riasztás. Ilyen is gyakran van.

Ha a cd fertőzött, akkor onnan nem fogod nyilván leírtani. Max ha lemásolod gépre a tartalmát, ott már tud dolgozni rajta a vírusirtó. De elég lehet az is, hogy megnyitod a CD tartalmát valami fájlkezelőben és megkereset a setup.exe-t ha egy telepítő cd-ről van szó és elindítod. Ha fertőzött az is, akkor azt is lefüleli az avast, ha meg nem fertőzött (csak az autorun.exe volt az) akkor meg nyugodtan telepítheted...

2010. aug. 10. 20:51
 2/4 A kérdező kommentje:

igen az e meghajtóm a cd, a kereső végzett csak egy temp fájl volt fertőzött szóval tényleg a cd-n van ez a nyavalya lehet akkor majd megpróbálom telepíteni csak mivel ilyennel még nem találkoztam megijedtem

am köszi a választ

2010. aug. 10. 21:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha neked kellett kiválasztani, hogy mit csinálj a malware-rel, akkor valószínű a 4.8-ast használod még csak. Na de ez most mindegy. Próbáld meg feltenni a CD-ről a fertőzöttnek vélt fájlt ide: [link] , és ki fog derülni, téves riasztás-e. Egyébként akár fertőzött a fájl, akár nem, az avast nem fogja szerintem a CD-ről leszedni; de legalább a gépre se hagyja, hogy átkerüljön.
2010. aug. 10. 21:24
 4/4 A kérdező kommentje:

hát tényleg nem a legújabb avast van majd leszedem

am telepítettem progit szóval rányomtam a nincs műveletre felraktam usb drivert és kész nem jött át vírus a cd-ről

2010. aug. 12. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!