Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit csináljak, hogy a családom...

Mit csináljak, hogy a családom ne törje fel a facebookom?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz viszonyom van veluk sajnos, ezert igyekszem nem otthon lenni amikor csak tehetem, de ezt ők sem bánják, a testvérem viszont informatikus, barmikor konnyen fel birja törni, amit meg is tesz.. leginkabb azert rossz, mert rosszul esik, de amugy is az en magán életem, amiben nincs semmi titok, de nem akarom hogy nézegesse amit mással beszelek, meg szoktam kepeket kuldeni magamrol, olyat, amit vele veletlenul sem osztanek meg, de osszessegeben ez az egesz nagyon nagyon felidegesit... arra gondoltam hogy felfuggesztem, nem tudom az mennyire lenne megoldas?

Csak eleg sokat hasznalom, ezert ez sem olyan jo...

Kétfaktoros hitelesitesi módot mar bealitottam, de ezt is "átugorja"

2020. nov. 2. 18:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Új facebook esetleg? Letiltod a családtagokat és azt használod ha máshol vagy. Ha meg otthon akkor az eredetit.
2020. nov. 2. 19:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez jo otlet, csak a mostanin annyi olyan dolog van, amit nem akarom hogy lásson, egyszeruen nem az ő dolga... akár a munkámmal kapcsolatban, vagy a párommal való beszelgetésben... es ezeket nem akarom kitorolni sem...
2020. nov. 2. 19:34
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Van közös használatú eszköz, vagy olyan saját használatú eszköz ami nincs jelszóval védve? Kémprogramot telepít rá, és az menti el a beírt jelszavakat. Nincs mögötte semmilyen szaktudás (ehhez nem kell informatikusnak lenni, csak aljasnak), csak egy programot telepít. Emiatt nincs is tényleges feltörés, csak adatlopás. Ha pedig erről van szó, akkor szerezz be saját eszközt, vagy jelszavazd le a gépedet/laptopot. A kétfaktoros belépés azért nem számít, mert a saját eszközödre lépsz be, amin nem fogja kérni a telefonos kódot.
2020. nov. 2. 19:39
 4/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat😁❤

De nincs közös eszközünk, pont ebbol is jöttem ra arra, hogy feltori a fiokom, mivel abba a gépbe voltam bejelentkezve amit en soha nem hasznalok😞

2020. nov. 2. 19:45
 5/11 A kérdező kommentje:
Csak veletlen egybeeses kapcsán néztem meg a gépen az elozmenyelet.. es igy lattam meg, hogy rendszeresen olvasgatja az uzeneteim
2020. nov. 2. 19:47
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Ha hozzáfér ahhoz a géphez amin te bejelentkeztél korábban, rendszeresen vagy időnként, akkor azon van fent a kémprogram, és így szerezte meg a jelszavad.

Ebben az esetben semmi más teendőd nincs, jelszót cserélsz és nem lépsz be többet olyan eszközön, amihez bárki más is hozzáférhet. Ő csak a régi jelszavadat tudja, a cseréről nem értesül, a kémprogram pedig csak azt menti amit azon a gépen gépelnek be.

2020. nov. 2. 19:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Jelszó módosításkor kijelentkeztett minden honnan, nem csak facebookon, hanem e-mail-en is módosíts jelszót és abból is kérj hitelesítést, esetleg telefonra is, Ha be akar jelentkezni, akkor sms-ben küld kódot már az is, ha bevan állítva. (nekemlegalábbis) többlépcsős hitelesítésnek hívják, ez megakadájozza, hogy bárki bejelentkezzen rajtad kívül.

Szerintem se akkora hacker a bátyád, h feltörje a világ egyik legnagyobb közösségi oldalát és bejelentkezve olvassa az üzeneteidet :) Elég 1 kémprogram tényleg és bent van.

2020. nov. 2. 20:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Bármilyen jelszóvédett oldalhoz:

- A böngésző NE jegyezze meg a jelszavadat. (Erre rá szoktak kérdezni)

Ha mégis el van már mentve, töröld ki!

- Mindig használd az adott oldal KILÉPÉS menüpontját, ne maradjon a böngésző bejelentkezve.

- A Firefoxban van "Privát ablak". Érdemes használni.

És ezek után jelszócsere!

Ha a gép a sajátod, érdemes a bejelentkezést is jelszóhoz kötni.

Ha közös, akkor csinálhatsz magadnak saját fiókot. Azt be lehet úgy is állítani hogy csak te férj hozzá az adataidhoz.

2020. nov. 2. 21:04
 9/11 anonim ***** válasza:
52%
Attól, hogy informatikus, még nem tudja könnyen feltörni. Használj bonyolult jelszót, jelszókezelő alkalmazást (jelszóval védve a hozzáférést), kétfaktoros hitelesítést...
2020. nov. 2. 21:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Jelszó csere és kétfaktoros azonosítás..
2020. nov. 2. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!