Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Normális, hogy a bankkártya...

Normális, hogy a bankkártya adataim nyomtatva tárolja egy hotel?

Figyelt kérdés
A minap foglaltam egy hévízi hotelben a booking.comon. Annak rendje, módja szerint a bookingon foglaltam, megadtam a kártya adatokat is, hogy egyszerűbb legyen a fizetés. A hotelben a recepciós a papírmunka után az asztala tetejéről mutatja a foglalasom, hogy "hogy ezzel a kártyával szeretne fizetni?". És simán ott volt minden szám, cvv kóddal együtt. Azaz bárki, aki ott somfordál, simán leolvassa. Ez így normális? Ezek szerint a booking ilyen egyszerűen hozzáférhetően tárolja a bankkártya adatokat, ne adj isten emailben is küldözgeti? Már más hotelben is láttam, hogy előre emailben kérik el a bankkártya számokat Excel én, de ez most még hajmeresztőbb. Ezek normális procedúrák?

2020. okt. 20. 08:39
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Egyáltalán nem normális, megtenném a szükséges lépéseket, ugyanis ezek elég szenzitív adatok!
2020. okt. 20. 08:40
 2/7 anonim ***** válasza:
17%

Tényleg nem kötöszködésből írom, de mire számítottál? A bankkártyás fizetés csak egy lehetőség a sok közül, amit opcionálisan lehet használni és nem kötelező.

Persze ennek is megvannak a hiányosságai, lehet hogy a recepciós lejegyezte az összes bankkártya-adatot ami a kezén átfut és hébe-hóba erről-arról vásárol kisebb-nagyobb dolgokat. Ha ügyesen csinálja nem is veszik észre. Nem biztos, hogy ez meg is történik, de a lehetőség adott és az emberek meg elégedetlenek, irigyek, szóval, semmi sincs kizárva.

Nem is beszélve a Paypass-os kártyákról, azokról meg úgyis le lehet lopni dolgokat, ha elmennek melletted... :-)

Welcome to the real world! :-)

2020. okt. 20. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Ha jót akarsz magadnak, a Booking.com-ot messzire elkerülöd! Mocskos banda. Csak addig vagy jó, amíg kifizeted a pénzt, de ha bármi gondod van, az ügyfélszolgálat tojik rá. Egyszer csúnyán megszívtuk. Ajándékba kaptunk egy utat, Booking.com-on foglalva. A hotel színvonala köszönő viszonyban sem volt azzal, ami a Booking.com-on hirdetve volt. Amikor reklamáltunk, a hotel a Booking.com-ra hivatkozott, a Booking.com meg csak annyit mondott, hogy mivel már megkezdtük a szállást, így nem tudnak semmit sem tenni. Szerintük előtte kellett volna jelezni. Jó vicc. A gép este 9-kor szállt le, fél 11 volt, mire a hotelbe értünk, örültünk, hogy élünk.

Szóval én soha az életben nem fogok náluk foglalni többet. Ráadásul eddig akárhányszor néztem, mindig kiderült, hogy közvetlen a hotelt felhívva olcsóbban kapom a szobát, mint a Booking-on. Ausztriában pl. a Booking 40 eurót mutatott a szobára, a tulajjal közvetlen beszélve meg megkaptuk 35-ért, ráadásul még plusz ajándékot is kaptunk, mert 6 éjszakát voltunk nyáron, ami nekik nem főszezon.

2020. okt. 20. 10:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

#3: "...a Booking 40 eurót mutatott a szobára, a tulajjal közvetlen beszélve meg megkaptuk 35-ért..."

Miért? Azt gondoltad majd ingyen intéznek mindent? Nekik is kell valami prémium! :-) Még szép, hogy "olcsóbb", ha magad intézel mindent (feltéve ha nem számolod az utánnajárási költségeidet, pl telefonálni sem ingyen lehet. Meg a ráfordított idő is pénz.)

Továbbá ha néhanapján benéztek a netbankotokba és csak megnézitek a számlatörténetet, teli van "kezelési költségekkel", "kamatadóval", stb. Szóval összeadva szép kis summa! Mocsok ingyenélő paraziták! :-)

2020. okt. 20. 14:06
 5/7 anonim ***** válasza:

#4: Nem sajnálnám én tőlük a pénzt, ha tisztességes volna az ügyfélszolgálatuk, valós helyzetet tükröznének a képek és a leírások (pl. ahol voltunk, klímás szobát írtak és kiderült, hogy az egész hotelben nincs klíma) és nem küldenének el a francba, ha reklamálunk.

Amúgy meg éjszakánként 5 euró különbség azért elég vaskos. Kettőnknek a 6 éjszakára 60 eurót spóroltam és mindössze annyi utánajárás és költség volt, hogy felhívtuk a hotelt, beszéltünk 2 percet a foglalással kapcsolatban és elutaltuk az előleget kb 2000 forintért.

A feleségem perfekt német és beszél spanyolul, én perfekt angol vagyok és kicsit tudok japánul. Ezzel a 4 nyelvvel már bárhol megértetjük magunkat.

2020. okt. 20. 14:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Most direkt utánanéztem, ahol bookingoltam utoljára, valóban drágább, de nem vészes, viszont a legtöbb hotel weblapja egy szégyen, persze, hogy legtöbbször kedvem sincs nekikezdeni kitalálni, mennyi is egy éjszaka, így marad a booking.
2020. okt. 20. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezért nem szarozok a weboldallal, hanem inkább felhívom a hotelt.
2020. okt. 20. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!