Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire veszélyesek az...

Mennyire veszélyesek az ingyenesen telepíthető VPN-ek?

Figyelt kérdés

Tesómmal közösen használunk egy régebbi laptopot filmnézésre.

Van Netflix előfizetésünk és ő kitalálta,hogy nem elég neki a magyar Netflix kínálata,ezért letöltött egy ingyenes VPN programot,hogy tudjon hozzáférni még több műsorhoz.

Engem ezzel felidegesített mert én olvastam erről,hogy ezekkel az ingyenes VPN-ekkel mindenféle vírusok meg kémprogramok telepíthetők a számítógépre(amúgy van a gépünkön vírusvédő program de gondolom azok sem 100 százalék megbízhatók)

Jogos az aggodalmam?

2020. szept. 12. 20:13
 1/4 anonim ***** válasza:

A VPN elsődlegesen egy protokoll - szóval nincs olyan, hogy "ingyenes VPN".

Ingyenes és nyílt forrású VPN-szerver/kliens - például Wireguard, OpenVPN - illetve ingyenes VPN-szolgáltatás - például ProtonVPN - viszont létezik.

"egy ingyenes VPN programot"

Pontosan mit töltött le és honnan?

2020. szept. 12. 20:45
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod. :) Valamilyen NordonVpn-t.
2020. szept. 12. 21:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

NordVPN lesz az:

[link]

ez egy fizetős VPN-szolgáltató, panamai székhellyel (ami kívül áll az öt-/tizennégy szemek - [link] - hatáskörén).

Persze megvan - mint minden szolgáltatásnak - a hátulütője:

[link]

2020. szept. 12. 21:40
 4/4 belapus ***** válasza:
Amennyiben valóban a NordVPN-ről van szó és egy "ingyenes" verzióhoz jutott hozzá, akkor a veszély nem a Nordban van.
2020. szept. 13. 05:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!