Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Használt wifit meg szabad-e...

Használt wifit meg szabad-e venni?

Figyelt kérdés

2020. szept. 11. 22:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Mit értesz használt Wifi alatt?

Router?

Access Point?

Range Extender?

Mesh?

Esetleg Wifis hálózati kártya legyen az belső vagy USB-s?

2020. szept. 11. 22:11
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Már többször elmondtuk:

* https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

* https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__1..

a wifi egy vezetéknélküli kommunikációs szabvány - IEEE 802.11 - közkeletű megnevezése nem egy adott eszközé.

Tehát olyan, hogy "használt wifi" nincs.

Inkább azt írd le, hogy milyen célra kell, mennyi pénz szánnál rá, milyen a jelenlegi hálózatod, hány wifi-s eszközt (okostelefont, tabletet, laptopot, okoseszközt) mekkora területen, távolságban akarsz ellátni vele (esetleg csatlakozni akarsz egy meglevő hálózatra), stb...

2020. szept. 11. 22:19
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Ha routerre gondolsz, nekem csak használtak vannak. Nincsen abban semmi személyes adat. Ha le van resetelve, olyan, mintha most jött volna ki a gyárból. Sokan nem azért adják el, mert rossz, hanem újabbat, jobbat vettek.
2020. szept. 12. 10:22
 4/11 anonim ***** válasza:
A biztonság témakörben van a kérdés, tehát gondolom a kérdezőt az érdekli, hogy használt wifi routeren lehetnek-e backdoorok. A válasz az, hogy igen, lehetnek, akár akaratlanul is (pl. ottfelejtett VPN beállítás) de ha reseteled, akkor ezek a beállítások is elvesznek és minden visszaáll a gyárira. Értelmes eladó amúgy is resetelve adja oda az eszközt.
2020. szept. 14. 18:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen, a backdoorok érdekelne. Modolt fw, stb.
2020. szept. 15. 00:49
 6/11 anonim ***** válasza:
A modolt FW ne aggasszon, mert a gyártó honlapjáról letöltöd a gyári firmware-t, felülírod vele a modoltat és ismét gyáriak a beállítások.
2020. szept. 15. 12:28
 7/11 anonim ***** válasza:
A meghibásodástól nem kell tartanod, nagyon ritka. Több száz ment át a kezem között, és csak 3 db rosszal találkoztam (2 db AP és egy router) Ezek az eszközök elavulni szoktak, és nem tönkremenni.
2020. szept. 16. 22:51
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ, nagyon aranyosak vagytok!
2020. szept. 17. 17:17
 9/11 veterán vas ***** válasza:

Hát nem is tudom.........

Pl. tegnap is használtam wifit a vonaton, de nem tudom ki az aki így utólag megvenné tőlem?

És egyáltalán hogy? ;)

2020. szept. 24. 08:59
 10/11 A kérdező kommentje:
akkor inkább újat vegyek? hol van wifi bolt?
2020. szept. 24. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!