Valakinek tudom az e-mail címét az alapján megnézhetem hol tartózkodik?
Sajnos nem. Vagy szerencsére nem. ;)
Ha az IP-címét tudnád, akkor már közelebbit tudnál, pl. a települést nagy valószínűséggel. Ha a bankszámlaszámát tudnád, akkor megnézheted, hogy melyik fiókban nyitotta a számláját, de ez se annyira közeli, pl. én ott nyitottam számlát, ahova egyetemre mentem, 200 km-re a szülőhelyemtől...
És ha a nevét tudom?
Vagy a szeme színét?
Természetesen nem.
Az úgynevezett headerből kitudod szedni, hogy mi volt a küldő ip címe! Nem minden esetben működik, mert pl. gmail esetében gmail szerver ip-t fogsz kapni, de kisebb és főleg magyar e-mail szolgáltató esetében sokszor van, hogy kiszedhető a fejlécből az az ip cím, ahonnan a küldő elérte az e-mail szolgáltatóját (pl. freemail szerverét). De ez sok esetben egy másik településen lévő alközpont, ahova az ip mutat (saját magam kipróbáltam már).
Néha kiszedhető még a küldéshez használt eszköz típusa, oprendszer és ritkán még a böngésző verziója is. Persze ez is attól függ, hogy adott hardware vagy program mennyit hajlandó elárulni magából.
Most ez sokan nem fogják elhinni, de igaz!
Íme egy szolgáltatás, ahol kipróbálhatod:
6.
Miért segítesz valakinek, akit nem ismersz, és fogalmad sincs, mi a célja az információval? Honnan tudod, hogy nem fenyegetni, zsarolni akar valakit?
Gondolkodj már ember!
9+
Vagy ha megnézed a kulcsszavakat, látod: szerelem, kapcsolat. Vagyis könnyen lehet, hogy kémkedni akar mondjuk a barátnője után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!