Kinek van Huawei telefonja? Mit gondoltok a helyzetről? Mit tehetünk mi fogyasztók?
Nem tudom mire gondolsz konkrétan. Ez egy éves történet.
A P30as szériáig bezárólag működik a google szolgáltatás, azután nem.
Egyéb frissítések meg jönnek így is, úgy is.
Nem csak a Google szolgáltatások okoznak dilemmát, állítólag megszűnik a Kirin chipek gyártása is, ami a Huawei telefonok roppant nagy előnye és az utóbbi sorozatok lelke is volt.
Engem inkább az érdekelne, hogy akinek most Huawei-e van, az mire számíthat ezek után? A használt-telefon piacon ezeknek az eszközöknek az ára (amin még a Google-szolgáltatások is működnek és Kirin-nel szereltek) utánpótlás hiányában megnő majd, vagy pont fordítva, egy-egy méregdrága készülék ára a béka segge alatt lesz?
Remélem kifejlesztenek egy nyílt forráskódú (gnu?) rendszert ahol egyetlen cég/állam nem élhet ilyen diktatórikus eszközökkel mindenki más fölött a világon, hogy ki futtathat használhat programokat.
Szívesen leváltanám rá ezt a kémkedő diktatórikus Androidot..
Egy kínai gyártó? Ezt most viccnek szántad?
Egyébként vannak ilyen OS-ek.
Nekem aztán mindegy ki fejleszt ki és terjeszt el egy szabad, nem központosított telefonos oprendszert.
Nekem a linux ellen sincs előítéletem, mégha vannak kínai linuxfejlesztők is..
Épp ez a lényeg. Egy kínai cég, ami a kínai kormány zsebében van nem fog ilyen operációs rendszert fejleszteni.
Addig is van LineageOS, Graphene OS, Ubuntu Touch, Sailfish OS.
egy régebbi huawei modellem van (2018-s p smart) igazából úgy vagyok vele, hogy használom amíg tönkre nem megy vagy ki nem húzzák alóla a google-t. Ha ez megtörténik akkor majd veszek valami mást maximum 60-70 ezer környékén, oszt jó napot.
Az amerika-kína témához meg annyit, hogy egyikse különb a másiknál. Amerika is detto ugyanúgy kémkedik mindenki után, mint kína, úgy hogy erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!