Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez mi ès mi a lényege ?

Ez mi ès mi a lényege ?

Figyelt kérdés
Valaki küldött valami olyasmit egy ismerősöm hogy nem hiszem el hogy te vagy az. Ès valami youtube videót de nincs is semmi videó valami kamerát ír de egy nagy kamu. Nem tölt be semmi csak ilyen kamu nyeremènyeket. Ez most mi?
2020. aug. 1. 22:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Átverés, valószínűleg vírus, az ismerősöd talán nem is tud róla, hogy ilyeneket "küldözget".
2020. aug. 2. 09:45
 2/13 A kérdező kommentje:

Gondoltam de már be is szartam hogy mit talált rólam.

Köszönöm szépen

2020. aug. 2. 10:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Ès nem kell őt letiltanom vagy valami?
2020. aug. 2. 10:07
 4/13 anonim ***** válasza:
Írhatsz neki, hogy tud-e erről, de nem hiszem, hogy sok mindent tud ez ellen tenni. Gondolom valami kevésbé megbízható szolgáltatótól levelezik, és akkor célszerű elgondolkodnia azon, hogy vált egy másikra.
2020. aug. 2. 10:38
 5/13 A kérdező kommentje:
Kérdeztem tőle hogy ez mi de mèg csak nem is látta. De ezt Messengeren küldte
2020. aug. 2. 10:40
 6/13 anonim ***** válasza:

Ez vírus ami úgy terjed hogy megnyitják a clickbait tartalmát, esetleg még valamit letöltetnek az áldozattal és az a program végzi az ismerősöknek való terjesztést.

Akitől kaptad az nem tud róla, ez alapján simán lehet hogy már te is terjeszted mert te is rákattintottál, megnyitottad.

2020. aug. 2. 10:49
 7/13 A kérdező kommentje:
Hát basszus rá kattintottam
2020. aug. 2. 10:57
 8/13 A kérdező kommentje:
Akkor őt letiltom
2020. aug. 2. 10:57
 9/13 A kérdező kommentje:
És engem le kell tiltani vagy valamit csináljak?
2020. aug. 2. 10:58
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem kell letiltanod, mert ha nem kattintasz rá az ilyen "videókra"/linkekre, nem történik semmi. A Facebooknál pár napon belül jellemzően észlelik és tiltják a programot ami csinálja, és eltűnik az összes ilyen üzenet/poszt.

Számítógépen amúgy veszélyesebb az ilyen, mert ott egy böngésző-kiegészítőt vagy facebookon belüli alkalmazást szoktak letöltetni és az csinálja a terjesztést. Mobilon ezt nehezebb megcsinálni, illetve ha bármire engedélyt kértek és te nem adtad meg, valószínűleg nem váltál terjesztővé.

2020. aug. 2. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!