Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehet titkosítani a...

Hogyan lehet titkosítani a számítógépek IP-címét?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy egyes cégek és honlap-tulajdonosok számára fontos, hogy a náluk bejelentkezők számítógépét azonosíthassák. Ebben nagy segítség számukra a gépek IP-címe. Csakhogy azokkal vissza is lehet élni. Az én gépemet például már többször így tudták hackelni. Ezt a tényt a rendőrségnél tett feljelentéseim esetében hivatalosan is megerősítették. A kiírt kérdésemre azonban még a rendőrségi szakértők sem tudtak válaszolni. Ez különösen azon gépek esetében kínos, amelyeket pl. különböző cégeknél többen használnak. A pusztán IP-címek alapján azonosítók viszont ezt a tényt nem hajlandók tudomásul venni. Menten elzárkóznak többek bejelentkezésétől, akik ugyanarról a gépről akarnak nekik írni. Ezek szerint az IP-címmel ér véget az igazi szólásszabadság? Vagy mégis lehetséges úgy titkosítani, hogy csak az lássa, akinek írni akarunk, s ne utasítson el, ha már más is használta nála az említett számítógépet?

2020. jún. 7. 14:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
18%

#8, #10-nek:

"Ha te igazán hatékonyan titkolni akarod az IP-det, az azt fogja jelenteni, hogy a gépeddel semmi nem fog tudni kommunikálni."

Kb idáig volt értelme annak amit összehordasz.

Javaslom hogy tanulj: [link]

Nem is tudom hogy mit gondoljak valakiről aki 8 pontban felsorolva oktatja ki a kérdezőt úgy, hogy eközben már az elején kiderül hogy fingja sincs arról amiről beszél!

Szereplési vágyad van? Elismerésre vágysz?

Akkor süketelés helyett csinálj valamit ami elismerésre méltó!

2020. jún. 8. 21:28
 12/14 anonim ***** válasza:
39%

#11 vagyok:

Megkérnélek, hogy ne állj neki vitatkozni semmiben.

Példának okáért nem fogom olyannal megvitatni egy másod-fokú egyenlet megoldását, aki már a szorzótáblával sincs tisztában!

2020. jún. 8. 21:33
 13/14 anonim ***** válasza:
63%
#11: A .onion (illetve az egész Tor hálózat) a TCP/IP stacken alapszik ("Tor's application independence sets it apart from most other anonymity networks: it works at the Transmission Control Protocol (TCP) stream level." [link] ) - szóval ha nem tudható az IP-cím, nem épül fel a Tor-hálózat.
2020. jún. 8. 21:49
 14/14 anonim ***** válasza:
63%

"A pusztán IP-címek alapján azonosítók viszont ezt a tényt nem hajlandók tudomásul venni. Menten elzárkóznak többek bejelentkezésétől, akik ugyanarról a gépről akarnak nekik írni. Ezek szerint az IP-címmel ér véget az igazi szólásszabadság?"

Mondanál egy példát. Mert nem nagyon értem amit mondasz. A Debreceni Egyetemen például van vagy 8000 oktató és hallgató, és soha nem hallottam még, hogy valaki valahova nem tudott csatlakozni, vagy bejelentkezni. Holott mindenki ugyanazon az IP címen, a tűzfal külső publikus IP-jén látszik a külvilág felé. Mind a nyolcezer gép.

2020. jún. 16. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!