Jogok visszaszerzése meghajtóhoz windows 10 rendszeren?
Laptopomon készítettem egy vendég fiókot, és a D meghajtóm biztonsági beállításánál a rendszer felhasználóinak megtiltottam a hozzáférést. Utólag feltűnt, hogy bár Rendszergazda vagyok egyben felhasználó is, és a tiltás magasabb prioritású mint a megengedés.
Most nem férek hozzá a fő fiókkal sem a meghajtóhoz, és a jogokat sem tudom vissza adni. Valaki tudna segíteni linkekkel, vagy hasonlóval?
1. Nyitsz egy parancssort rendszergazdaként.
2. Beírod, hogy "net user". Ott kell lennie a felhasználóknak és, ha minden igaz akkor lesz egy "Rendszergazda" fiók.
2. Beírod, hogy "net user Rendszergazda /active:yes". Ezzel elméletileg aktívvá tetted.
3. Kijelentkezel és a bejelentkezési képernyőn ott kell lennie a rendszergazda fióknak. Ez a fő rendszergazdai fiók és elméletileg ennek mindenre is van joga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!