Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit tudok tenni?

Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Feltörték az email fiókodat vele együtt minden fiókomat és 2 napig garázdálkodott vele és 20000ft-at lopta el és a nevemben rendelt cuccokat olyan oldalakról amiken be voltam regisztrálva! Emag, bluechip, ign shop.... Szoval kb 5 db rendelést adott le a gyerek 50ezer forint értékben mire vissza szereztem a fiókomat addig már úton voltak a csomagok és vissza mondtam mindet! Nem is értem, volt mobil hitelesítő az email fiókomon de még így is fel tudta törni! Lehetséges ilyen egyáltalán? Facebookon meg linkeket küldött az ismerőseimnek amikkel el tudja lopni az adataikat!

2020. máj. 13. 09:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Elméletileg a cookie-k (sütik) buherálásával ki lehet játszani a kétlépcsős azonosítást. De mivel a cookie-k helyileg vannak tárolva, ezért valamelyik eszközödhöz hozzá kellett férnie... de ez csak egy tipp.
2020. máj. 13. 11:21
 2/2 anonim ***** válasza:

"Feltörték az email fiókodat vele együtt minden fiókomat"

Hát nem törték fel az enyémet, max a tiédet :D

" Facebookon meg linkeket küldött az ismerőseimnek amikkel el tudja lopni az adataikat!"

Hát írsz az ismerőseidnek, hogy ne nyissák meg, mert nem te küldted, ellophatják az adataikat.

" Lehetséges ilyen egyáltalán?"

Látod, hogy igen.

Amúgy lehet hogy SIM-cserés támadással próbálkozott.

A mobliszolgáltatódnál bemondta, hogy új telefont vett(él), és kell neki/neked egy új SIM kártya, mert az új telóba kisebb kell.

Ekkor a szolgáltató beveszi, és még tud rólad pár adatot, az bőven elég.

Ezután megkapja a SIM kártyát, amit bedug a telefonjába, és BUMM, kész is. Ő megkapja a mobil hitelesítő kódot, tudja a jelszavad (ha egyáltalán van), és meg is vagyunk. Ő azután már csinálhat az adataiddal, amit akar.

Látod, ezért sem tanácsos mindenhol ugyanazt a jelszót használni.

2020. jún. 29. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!