Hogyan működik az e-token?
Köszi a választ.De akkor az a kis kütyü , régebb....az is így müködött?Mert órát nem mutatott .Ha meg az elemje kifogyott és ki kellett cserélni? Igy nézett ki
Igen, a CIB-nek is volt ilyen kis token generátora, most mobil app generálja. Én is gondolkodtam rajta, és szerintem is idő alapú, vagy legalábbis az időt is felhasználja a kódgeneráláskor. (Valószínűleg valamilyen hardverspecifikus adatokat is, hogy a hardverhez kötődjön, ne lehessen reprodukálni más készüléken. A mobil appot valszeg ezért kell "regisztrálni" egy konkrét készüléken.)
Már régebben is voltak olyan azonosító kódok, amik a dátumból és időpontból számoltak egy egyedi kódot egy speckó algoritmus alapján. (Sőt az ssl/tls handshaking is használ ilyet.) Lehet pl. úgy, hogy valahány percre kerekített időt használ, és akkor belefér némi pontatlanság. Annak idején azt mondta a bankos figura, hogy egy idő után elállítódhat a kütyü, vigyem be, és megcsinálják, gondolom szinkronizálják, de évekig nem volt vele gond.
"Ha elállítanám a telefon óráját, már nem müködne ez a kód?"
Lehetséges, vagy az is lehet, hogy netről kérdezi le az időt. A CIB-nél csak net kapcsolattal műxik a token generálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!