Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Linux kérjen jelszót eszközök...

Linux kérjen jelszót eszközök mountolásakor?

Figyelt kérdés

Ubuntu alapú disztribúciót használok. Eddig kért jelszót ha valamilyen meghajtót, eszközt partíciót mountolni akartam. Frissítettem azóta nem kért.

Az alábbi módszereket próbáltam:

sudo nano /etc/polkit-1/localauthority/90-mandatory.d/external_mnt.pkla tartalma: [external mount pass]

Identity=unix-group:admin;unix-group:sudo

Action=org.freedesktop.udisks2.filesystem-mount

ResultActive=auth_admin

sudo nano /var/lib/polkit-1/localauthority/10-vendor.d/com.ubuntu.desktop.pkla tartalma: ResultActive=auth_admin_keep

sudo nano /var/lib/polkit-1/localauthority/50-local.d/usb-mount.pkla tartalma:

[Mounting, checking, etc. of external drives]

Identity=unix-group:admin

Action=org.freedesktop.udisks.filesystem-mount;org.freedesktop.udisks.filesystem-check;org.freedesktop.udisks.filesystem-unmount-others;org.freedesktop.udisks.drive-eject;org.freedesktop.udisks.drive-detach;org.freedesktop.udisks.change;org.freedesktop.udisks.luks-unlock

ResultActive=auth_admin

Amikor mountolok egy eszközt akkor továbbra sem kér jelszót ellenben a thunar-ban, bal oldalt a devices listából eltűnik a meghajtó.

2020. ápr. 10. 19:02
 1/2 Tom Benko ***** válasza:
55%
2020. ápr. 11. 12:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen ott van fent amiket én próbáltam azok között ez a módszer.
2020. ápr. 11. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!