Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért kell engedélyt kérnem a...

Miért kell engedélyt kérnem a rendszergazdától, ha csak én használom a számítógépet?

Figyelt kérdés
Én meg apukám használjuk csak és csak nekünk kettőnknek van két külön fiókunk. El akarok menteni egy fájlt és mindig csak az asztalra tudom menteni mert nem engedi máshová és kéri a rendszergazdai jogosultságot. Mit tudok tenni ilyenkor?
2020. ápr. 2. 23:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Milyen operációs rendszer?

Hova próbáltátok menteni a fájlokat?

2020. ápr. 3. 06:39
 2/14 anonim ***** válasza:
Nézd át a fiókod tulajdonságainál, hogy milyen jogaid vannak. Lehet, hogy apukádé a rendszergazdai fiók, a tied meg csak valamilyen korlátozott.
2020. ápr. 3. 07:54
 3/14 anonim ***** válasza:
Ne a C:\ gyökérbe ments, hanem egy alkönyvtárba, D: re vagy bárhol máshova..
2020. ápr. 3. 09:14
 4/14 A kérdező kommentje:

Megnéztem, az enyém a rendszergazdai, az övé meg normál. windows 10et használok.

A fájl tulajdonságainál a biztonságnál engedélyeztem a teljes hozzáférést mindenki számára, mégse engedi elmenteni. Amikor visszaállítottam az eredeti beállításra, akkor sem nyilván, de igazából változás nem volt mert továbbra sem tudtam átmásolni.

2020. ápr. 3. 12:28
 5/14 anonim ***** válasza:

"mégse engedi elmenteni"

HOVA?

2020. ápr. 3. 15:39
 6/14 A kérdező kommentje:

Ugyanabba a mappába, ahol van.

Van egy "virágok" nevű mappád, amiben virágok vannak, az egyiket átszerkeszted, de nem tudod a "virágok" mappába menteni, hanem csak ki az asztara, és csak onnan tudod bemásolni. Ráadásul minden egyes alkalommal ez van, akkor is, ha már szerkesztetted előtte. Mindig ki kell mentened valahová, hogy aztán átnevezd és bemásold, töröld a régit, és az újat átnevezd a régire. Ez így kicsit hosszadalmas (nekem).

2020. ápr. 3. 15:53
 7/14 anonim ***** válasza:
NTFS-en léteznek jogosultságok. Ha valami rosszul van beállítva akkor nem kell csodálkoznod. Adjanak jogot neked nemcsak olvasáshoz hanem íráshoz is.
2020. ápr. 3. 17:43
 8/14 A kérdező kommentje:
windows 7en nem volt ilyen probléma, ugyanezt csináltam és ott semmi gond nem volt.
2020. ápr. 3. 22:19
 9/14 anonim ***** válasza:
8: Akkor megtaláltad a hibát. Az egy másik oprendszer volt. Újrainstalláltad, ezzel töröltél minden előző usert, hiába hoztál létre az új OS-en ugyanolyan nevű és jelszavú usert, az már nem ugyanaz a user, hanem másik. Újra be kell állítani a jogosultságokat. Tipikus 'hiba'..
2020. ápr. 3. 23:09
 10/14 A kérdező kommentje:
A #4 válaszomban leírtam, hogy be vannak állítva a jogosultságok. Az enyém a rendszergazdai fiók. Lehet, hogy valahol valami nincs beállítva, de az nem a fiókbeállításokban van. Amúgy sem tudom mi nincs beállítva, elvileg ha Rendszergazdi jogosultságom van, működni kéne egy sima mentés.
2020. ápr. 4. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!