Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Virusos lett a PC-m, megoldás?

Virusos lett a PC-m, megoldás?

Figyelt kérdés

Valami telepített programmal vagy az emailomba kaptam a vírust. Újra telepítettem a rendszert windows 7-re.Nem tudok programokat telepíteni,illetve a veb oldalon lapozáskor azt írja ki,hogy nem privát vagy nem biztonságos oldal.Mielött a kukába iktatom a gépet megtudom még menteni?Virus írtot nem telepiti vagy ha csodák csodályára mégis telepíti akkor nem talál hibát.Ha a számítógép ikonra kattintok akkor mutatja a helyilemezt C és F formátumban.Mind a kettőnél látható egy kis sárga háromszőg felkiáltó jellel.Ez persze hibára utal , gondolom.Megoldás?Linket csak privátban küldj mert az oldal rögtön tiltana a harmadik féltől származó link miatt.

Köszönöm a segítséget mindenkinek előre is!

JÓ VÁLASZOKÉRT MEGY A ZŐLD PACSI KÖSZÖNETEM JELÉÜL!

2020. márc. 28. 10:43
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Hogyan telepítetted újra? Mert egy teljesen tiszta telepítés (partíciók formatálása) után el kellett volna tünnie a vírusnak. Valamit rosszul csináltál.

A menet:

Beteszel egy garantáltan tiszta windows telepítőt (erre legjobb a gyári CD).

Elindítod róla a gépet

Törlöd az összes partíciót

Egy picit más méretekkel létrehozod azokat újra

Leformatálod az új particiókat

Feltelepíted a Windowst

Mielőtt bármi mást tennél felteszed a vírusírtót

Minden programot eredeti forrásból újra telepítesz (friss letöltés, vagy eredeti CD)

A mentésen futtatsz egy kézi vírus keresét

Ami a mentésben "tiszta" adatfájl (és csak azokat) visszamásolod. A mentésen lévő programokat elfelejted, azokat nem telepíted újra a mentésből.

2020. márc. 28. 10:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ ment a zőld pacsi!

Tiszta a telepítő lemezem,háromszor csináltam teljes telepítést,a hiba maradt a fenekén továbbra is.Biztos elcseszhettem valamit,ezért is a kérdés feltevése.Próbáltam formázni a lemezt,körbe röhögött.Nem hajlandó rá.Particiókat hogyan kell törölnöm?Ne aggodj,10 év mulva tehetséges kezdő leszek.Most a tudásommal ott tartok,hogy betudom kapcsolni a gépet.Vágod?Más méretekkel töltöm vissza,és azt hogy?A telepítő lemez teszi a dolgát egy méretben,gondolom én.Lehet választani prémium meg más formátumok közül és vagy 32 vagy 64 bájtos közül.Eddig a 64 eset használtam.Van velem gond nem kevés,tudom.Wincseszter csere esetleg jobb lenne?Bár az most a hiánya miatt nehéz lenne megoldani.Kérlek,mint okos apa a hűlye gyerekének magyarázd el nekem,megkérhetlek erre?

2020. márc. 28. 11:12
 3/9 qkker1 ***** válasza:
85%
Vidd el egy hozzáértőhöz, mert ekkora tudással csak elcseszed!
2020. márc. 28. 11:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Ez egy inteligens megoldás annak aki jőhet-mehet és még az anyagi forrása is meg van hozzá.Gratula,nagy segítség voltál! Eddig magamtól is láttam a megoldást.Nem pontozlak,nem akarom , hogy le legyél minősitve.
2020. márc. 28. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:
30%
Elsőre tök mindegy, hogy 32-bites vagy 64-bites rendszert teszel fel. Ha a telepítőd gyári CD-van arról működnie kell. A telepítésnél valahol az elejhén amikor kiválasztod,hogy hova akarod telepíteni ott tudod a partíciókat törölni és újakat létrehozni.
2020. márc. 28. 13:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Oké,köszi!Most másik vinyóra telepítek abban a reményben ,hogy helyre áll.
2020. márc. 28. 13:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg vidd el szervízbe, mert ebből semmi jó nem fog kisülni.
2020. márc. 28. 14:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Ezt iktatom a nyolcas dossziéba / az nálunk a szemetes / és veszek egy másik PC-t.
2020. márc. 29. 11:02
 9/9 anonim ***** válasza:
77%
PEdig tényleg megoldható. Nem értem a hisztidet.
2020. márc. 29. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!