Elegendő-e a W. Defender a már nemtámogatott win 7-re?
Én nem használok vírusírtó évek óta és semmi kártevő nincs a gépen. Néha lefuttatok a Malwarebytes-t, de nem talált eddig semmit. Szerintem az a baj, hogy a legtöbb felhasználó nagyon tudatlanul használja az internetet. Rákattint mindenre amire nem volna szabad, stb.
Kár, hogy azt nem tanítják informatika órán, hogy ha feldob egy oldal olyasmi üzenetet, pl. hogy "a környékeden 100 csaj szeretne randizni veled" az nagy eséllyel kamu. Bár erre szerintem már 60IQ felett is illene rájönni. A legtöbb vírus elkerülhető lenne, ha az emberek tudnák normálisan használni a gépet és az internetet és nem kéne olyan hiszékenynek lenni, hogy minden nő én rám vár a környéken, stb... És úgy talán kevesebb kártevő lenne a gépeken.
A biztonsagi frissitesek teszik lehetove, hogy ne legyen pl. olyan lehetosege a tamadonak, hogy rendszerjogokat szerez es mondjuk kikapcsolja a virusirtot, egyeb vedelmet.
Az, hogy hogyan hasznalod a geped, az majdnem irrelevans, mert egy kernel modban futo rootkitet nem fog semmilyen virusirto vagy antimalware utolag megtalalni, tekintve, hogy nem lat le azokra a szintekre. Szoval ahhoz, hogy olyant elkerulj minden kiskapunak zarva kell lennie (biztonsagi frissitesek) es a virusvedelmednek ismernie kell a fertozes signaturajat.
A jo fertozes nem lassitja le a gepedet, nem eszreveheto, hogy minel tovabb tudjon penzt termelni a tulajdonosanak. Es fontos, hogy olyan retegben helyezkedik el a gepeden, ahova nem latnak a virusirtok.
Szoval roviden tamogatas nelkuli win7-re mindegy, mit hasznalsz, a sok kis ajto a fertozesknek ugyis nyitva lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!