Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez az . Exe lehet így vírus?

Ez az . Exe lehet így vírus?

Figyelt kérdés

Észrevettem a futó folyamatokba egy .exe-t aminek a neve:

wuauclt.exe aminek a memórihasználata olyan 80.000 K körül mozog!

Vírusirtóm: Avast5! Internet Security

Kiegészítő: Malwarebytes, Anti-Malware

Egyik sem ír vírust a memóriában és magát a fájlt is tisztának írják!

Lehet vírus? Lehet vmit tenni ellene hogy ne fusson?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 22. 21:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Biztos hogy naprakész a MBAM? Mert akkor fura, hogyha nem észleli a vírust. Az mindent megtalál.

Az Internet Security-d eredeti? Mert a crack-eltekkel néha gáz van. Mondjuk az az I.S. amúgy is elég gázos. Ha nem vetted meg, akkor szedd le, tedd fel az ingyenes vírusirtót, és mellé egy normális tűzfalat!

[link]

Ide felteheted az exe-t, 42 vírusirtó vizsgálja át.

2010. júl. 22. 21:20
 2/12 anonim ***** válasza:
Gugli mondja: ez a Windows Update programja. Éppen frissítéseket keres, gondolom azért ennyire aktív.
2010. júl. 22. 21:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Ez a fájl az automatikus frissítések egyik összetevője. Elképzelhető, hogy megsérült, vagy egy frissítés nem települt rendesen
2010. júl. 22. 21:21
 4/12 anonim ***** válasza:
wuauclt.exe a windows fríssítését csinálja, állítsad lefele nemfontos folyamat
2010. júl. 22. 21:21
 5/12 anonim ***** válasza:

"wuauclt.exe should not be disabled, required for essential applications to work properly"

Igen, szerintem is jó 5let leállítani...

Forrás: [link]

2010. júl. 22. 21:28
 6/12 anonim ***** válasza:
Akkor is szerintem szedd le az I.S.-t, már ha nem fizettél érte!!!
2010. júl. 22. 21:34
 7/12 A kérdező kommentje:
I.S-el nincs semmi gond, nem fizettem érte nincs sz*rrá crackelve egyszerűen egy AshBase.dll-t kelett felülírnom és frissít is mindíg, eddig kb 10 vírust is fogott 1 hét alatt szóval...Nem különbözik az eredetitől!
2010. júl. 22. 21:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Lehet, te tudod. De egyáltalán működik a tűzfala? xD

Csak az a baj vele, hogy még csak fél éve létezik a program. Én pl. telefonból se vennék olyan gyártótól, akik csak fél éve gyártanak telefont, még akkor se, ha például tévéből 20 éves tapasztalatuk van.

2010. júl. 22. 21:58
 9/12 A kérdező kommentje:

Természetesen működik 1 gombot kelett megnyomnom hozzá, hogy otthon netezek, többit meg én beállítottam, hogy mikor kérdezzen rá blokklásra ilyesmi!

Amúgy a fél évről meg annyit, hogy az I.S a Free-Antivirus-ra épül csak van benne tűzfal meg 4-el több védelmi modul ami tökéletesen működik!

2010. júl. 22. 22:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Melyik az a 4 védelmi modul?? A Script blokkoló? Ott a NoScript! Tűzfalból is van jobb és legálisan ingyenes. Antispam a gmal-énél nincs jobb és pontosabb. Sandbox? Az avastban nem működik jól, és ott a Sandboxie nevezetű.
2010. júl. 22. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!