Hogy tudok vírusok ellen védekezni?
Több kérdésem is lenne.
1. A számítógépes vírusok hova tudják magukat bemásolni? Hallottam olyanról is, hogy vírusos lett az egér.
2. Az ultimate végső megoldás általában a formázás. Na most egy egéren mit formázzak, és mit telepítsek rá vissza, és hogyan. Vagy egy Biossal mit kezdjek?
3. A kártevővédelmi programok minden vírust vizsgálnak? Vannak malwarek, meg tudja a tököm még milyenek, ezeket is keresi? Plusz a gép összes komponensét vizsgálja (pl. azt a ki×××tt egeret), nem csak a hdd-t, ssd-t?
4. Router: olvastam ez is lehet vírusos. Ezt hogy tudom újratelepíteni, illetve vizsgálni?
5. Internet: a védelmi programok a netet is aktívan vizsgálják?
Eset internet security.
Tűzfala is van és még a hálózatot is figyeli.
A fizetősre van diák meg nyugdíjas kedvezmény
1. Az egérben semmilyen adattárolásra alkalmas dolog nincs, így oda nem tudják magukat bemásolni a vírusok. Viszont minden olyan hardver vírusos lehet, ami képes adattárolásra.
2. A biost is lehet resetelni, az egér az 1. pontban írtak miatt nem lehet vírusos.
3. Igen, minden vírust vizsgálnak, de attól, hogy nem találnak semmit, még lehet vírusos a géped. A vírusgyártók mindig egy lépéssel előrébb járnak.
4. Elméletileg ha hosszabb időre áramtalanítod a routert, akkor minden adat törlődik róla, így a vírus is. Ezt már 10+ éve hallottam, nem tudom, így van-e még.
5. Igen, és ha vírusos oldalt látogatnál meg, tudják blokkolni.
Első vagyok
Egy fontos dolgot hozzátennék még
Az oprendszer a biztonsági frissítéseket hibajavításokat illetően mindig legyen naprakész
Eset Internet Security
Hardverapro.hu -n lehet venni 2 gépre két éves kulcsot 5 ezerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!