Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi a franc ez az oldal, ami...

Mi a franc ez az oldal, ami követ (? )? Nem értem.

Figyelt kérdés

Pár napja vettem észre, google keresőnél tűnt fel először, majd egy chat oldalon, ahol korábban nem.

Ez: "paslsa.com". Ha jól kutattam, valami analitika?

Aggódi kéne?

2019. dec. 26. 06:05
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Mármint mi az, hogy követ?

Google reklámnál jön elő?

Akkor semmi gond, csak az algoritmusuk úgy gondolta, hogy téged érdekelhet a hirdetés. Tehát az általad böngészett oldalak olyan témájúak voltak, mint amire a paslsa fizetett a googlenek, mint hirdetési célközönség.

Ha neked nem tetszik az ő reklámjuk, akkor kérheted, hogy többet ne mutassa neked ezt a hirdetést, jobbfelső satokban a kis x-szel. Persze ettől még ugyanúgy fognak követni a hirdetőmotorok, és a google vagy facebook ugyanúgy ki fogja adni a nekedszánt hirdetéseket. Pl ha rákeresel néhány hajszárítóra, akkor hajszárítóreklámokat kapsz majd.

Ezt ki lehet kapcsolni minden böngészőben. Követésnek hívják. A személyre szabott reklámokon kívül rengeteg kényelmi funkciót is működtet. De lehet élni nélküle. Szóval ha téged zavarnak az ilyen reklámok, amik követnek, vagy hogy a google-facebooknak megvan a kb teljes böngészési előzményed, akkor kapcsold ki a követést a böngésződben!

Illetve szerintem google és face fiókodban is kérheted, hogy töröljék az ilyen adatokat rólad. De ezt már nem vágom teljesen. Én szeretem a személyre szabott reklámokat 😃

2019. dec. 26. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!