Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » POE Ip kamerákhoz bármilyen...

POE Ip kamerákhoz bármilyen UTP kábel használható? Vagy van egy bizonyos szabvány erre?

Figyelt kérdés
2019. dec. 23. 20:51
 1/6 Argloss ***** válasza:
85%

[link]

POE kamerák amiket eddig láttam azok 802.3af / 802.3at szabványúak voltak. A kábel választásánál figyelembe kell venned a kamera fogyasztását, a távolságot, a külső zavarótényezőket.

Stabil működés érdekében szerintem érdemesebb normálisabb minőségű kábelt választani. (gagyi kábel nem feltétlenül fogja sokáig bírni, ha sok áram megy rajta keresztül)

Most, hogy egyre több 4k kamera van megfontolandó lehet akár CAT6A-val is kábelezni.

2019. dec. 23. 23:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2019. dec. 25. 09:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Ez a kábel jó lehet nekem?

[link]

2019. dec. 25. 09:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

CAT.5 FTP szerelt patch kábel 30 m

Min!

2020. jan. 7. 20:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi de nekem több mint 200méter kellene
2020. jan. 28. 17:32
 6/6 Argloss ***** válasza:
100%

Kérdező, a kábel amit linkeltél teljesen jó lesz, ha nem közvetlenül elektromos hálózat mellett vezeted, illetve házon belül használod. Kint viszont a sok napfénytől elképzelhető, hogy egy idő után lebomlik a külső szigetelése.

100 méternél hosszabb kábel nem biztos, hogy működni fog. Passzív POE szabvány szerint 50 méterig, míg az af/at 100 méterig jó. Persze létezik POE repeater, de gondolom több kamera miatt van szükséged 200m+ kábelra.

2020. febr. 5. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!