Meséket filmeket zenéket képeket melyik felhőtárhelyet videómegosztót ajánljátok?
Hosszútávra lenne a jó, sok olyan horror film van meg nekem amit nem lehet megtalálni magyar torrent oldalakon. Ha tönkre megy egyszerre kettő külső 1TB HDD-m és egy belső 1TB HDD-m akkor is tudjam letölteni és online nézni.
YouTube sajnos erre nem jó mert mindig keményebb a szerzői jóga, most meg jön a COOPA törvény ami még keményebbé teszi.
Netről letöltött képeim is vannak.
Meg ha nem vagyok otthon, és másnak meg akarom mutatni őket akkor is elérhető legyen.
Ingyen érdekelnek a tárhelyek.
Egyik sem.
Jelenleg teljesen jól be vagy biztosítva. Ebből bajod csak akkor lehet, ha a két külső HDD-d egy dobozba van és elejted, hogy egyszerre hibásodjon meg a kettő, és még benyelsz egy ransomware-t, mielőtt pótolni tudnád őket.
Vagy egy másik reális veszélyforrás, ha leég a házad/kiég a lakásod, de akkor meg kisebb gondod is nagyobb lesz, minthogy be tudod-e szerezni újra a filmeket vagy sem.
1. Minden felhőtárhely és videomegosztó szabályzatában benne van, hogyha szerzői joggal védett tartalom illegális kópiáját tárolod náluk és rálelnek, azt törlik.
2. A Youtubenak nem lett keményebb a "szerzői jóga" (ez valamilyen újfajta testmozgás? ;) ). Sosem volt "szabad" szerzői joggal védett tartalmak illegális kópiáját feltölteni.
3. A COOPA törvényt 2000-es évek elején alkották meg - szóval semmi új nem jön.
Csak a Youtube elfelejtette betartani ezt a törvényt, és ezért fizethetett, mint a katonatiszt.
A jövőben - az előbbi elkerülése érdekében - meg a csatornatulajoknak nyilatkozniuk kell arról, hogy a videóik gyerekbarátak-e. Ha gyerekbarátnak jelölik meg és mégsem lenne az, akkor meg számolhatnak a csatornatulajok a konzekvenciákkal (videók törlése, csatorna zárolása, stb...)
4. Ha annyira félted az adataidat vegyél még HDD-t és csinálj még biztonsági mentést - a különböző biztonsági mentéseket meg ne tárold egy fizikai helyen.
5. Ha felhőtárhelyen akarsz tárolni kényes tartalmakat - legyenek azok illegálisak, kompromittálásra alkalmasak, titkosak - titkosítsd azok tartalmát és nevét.
Erre vannak röptében végponttól-végpontig tartó megoldások, mint például az oDrive vagy a Cryptomator.
"5. Ha felhőtárhelyen akarsz tárolni kényes tartalmakat - legyenek azok illegálisak, kompromittálásra alkalmasak, titkosak - titkosítsd azok tartalmát és nevét.
Erre vannak röptében végponttól-végpontig tartó megoldások, mint például az oDrive vagy a Cryptomator"
Az a baj ha titkosítom őket nem fér el a felhőben mert csak 15GB add ingyen a Google, de a Google Fótokba töltöm fel a videókat akkor korlátlan, de sajnos oda nem lehet feltölteni titkosított fájlokat.
Plex-et próbáltam hogy telon is elérjem de meg szakad 2 perc után, pc-n meg nem indul el a Plex-ből, én meg fizetni nem akarok érte. Kodi lenne a jó de azt nem tudom hogy lehet meg csinálni hogy elérjem a filmeket telon.
Tudsz segíteni?
#3 Ide a kérdésemre tudsz írni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..
Két dolog kell: egy DLNA-médiaszerver a PC-re, és egy DLNA-kompatibilis médialejátszó a telefonra/egyéb kliensekre.
A Plex médiaszerver helyett ott van a Universal Media Server: [link]
"Két dolog kell: egy DLNA-médiaszerver a PC-re, és egy DLNA-kompatibilis médialejátszó a telefonra/egyéb kliensekre."
Akkor kell vegyek médiaszervert?
Sajnos az ilyenhez nem értek.
NAS-t is szokták ajánlani de az drága.
Ezért gondoltam a Kodira, akkor az felejtős?
"Akkor kell vegyek médiaszervert?"
Nem, nem kell venni. Az előbb belinkelt szoftver teljesen ingyenes, rápakolhatod bármelyik PC-re, amin a médiaállományokat tárolod.
"NAS-t is szokták ajánlani de az drága."
NAS-t akkor érdemes beszerezned, ha nem akarsz egy külön nagy fogyasztású, zajos PC-t járatni a nap 24 órájában csak azért, hogy a rá pakolt állományokat (filmet, zenét, képet, stb...) hálózaton/Interneten keresztül elérhesd, vagy 7/24-ben dolgokat töltsél le vele.
"Ezért gondoltam a Kodira, akkor az felejtős?"
A Kodi is jó, abban is van DLNA médiaszerver, csak be kell kapcsolni:
"A Kodi is jó, abban is van DLNA médiaszerver, csak be kell kapcsolni"
Sikerült, de telon hogy érem el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!