Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha beteszem a gépet a hűtőbe...

Ha beteszem a gépet a hűtőbe (PC), úgy hogy megy, lesz valaminek valami baja? Komolyan kérdezem

Figyelt kérdés
B*szott meleg van, muszáj vmit csinálni :D
2010. júl. 18. 11:40
 1/10 anonim válasza:

Alapvetőleg nem lesz baja, csak azt akadályozd meg (ami nem épp egyszerű) hogy ne csapódjon le a pára az alkatrészeken.

De problémásnak látom hogy a kábeleket hogyan vezeted ki a hűtő ajtaján, mondjuk talán hűtőládával könnyebb megoldani mint hűtőszekrénnyel

2010. júl. 18. 11:47
 2/10 anonim ***** válasza:

Ennél lámább ötletet életemben nem hallottam!

hát csak annyi, hogy hirtelen hősokkot kap, a 60-70 fok körüli processzorok amik benne vannak, nagyon rövid időn belül 10 fokra hűlnek. Ahogy teneked sem esne jól, ha Titanicról bedobnának a 1-4 fokos óceánba, úgy a géped sem fogja díjazni az 5percen belüli 50 fokos hőmérséklet csökkenést.

Megrepednek a chipek burkolatai, szétfagy a hővezető paszta, és betöri a processzort. A forrasztások leválnak a helyükről. A vinyó író-olvasófeje ráfagy a lemezre, ha így indítod el, esetleg el fog égni és közben jó nagy barázdát fog húzni rajta. A DVD meghajtó lencséje is bereped. A kondenzátorok felpuffadnak, és elfüstölnek.

Szóval sok sikert! Ne feledd, a bolt mindig várja a hülyéket, vastag pénztárcával!

2010. júl. 18. 11:49
 3/10 A kérdező kommentje:

Ááhh, köszönöm mindkettőtöknek!

Első! Az ajtó melletti szigetelésnél kivezetném a kábelt, és utána csukom rá!

Második! Mondassz valamit, bár a gép az gép, nem ember :D

Viszont ha lehűlt állapotban teszem be, majd indítom el?

Gondolj csak a legújabb technikára. Amikor folyékony nitrogénnel (asszem, ebben nem vagyok biztos hogy milyen anyaggal) hűtik a gépeket, mégsincs bajuk.

2010. júl. 18. 11:56
 4/10 anonim ***** válasza:

11:49

A hűtőben 7 fok van. Hogy fagynának szét az alkatrészek? A processzor hogy hűlne le 10 fokra? Akkor ha a szobában van 24 fok, akkor a processzor csak 27-ig melegszik fel? Hogy fagyna rá a HDD olvasófeje a lemezre? Egy WD merevlemeznek 0-60 fok a működési tartománya, a hűtőben meg 7 lenne.

Szerintem hülyeség berakni a hűtőbe (a pára lecsapódna), de amiket te írtál az még nagyobb hülyeség.

2010. júl. 18. 12:30
 5/10 A kérdező kommentje:

Ha azt tartod hülyeségnek amít én írtam, kukkantsd meg ezt.

http://www.youtube.com/watch?v=n3n91MkkO1s&feature=related

-190 fokon muzsikál a gép.

Jó oké, ez elég állatul néz ki, de ha így megy tovább a világ, egyszerűbb és elérhetőbb is lehet.

2010. júl. 18. 13:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Igazabol, a nitros hutesnel nem veletlenul van a "pot" - az a ize a cpu-n, amibe pakoljak a cuccot - mert a proci birja az extrem hocsokkenest, de egy csomo mas nem.

A huto-t valoszinleg kibirna, a hutolada/melyuto mar kerdeses.

En amugy azon kivul, hogy raktam +1 ventit a hdd-nek (az inkabb ne melegedjen, mert azon ertekes adatok vannak, raktam a gep aljaba egy "jegaku"-t. (rongyba csavarva, a parasodas elkerulese miatt) A zart gephazban erezheto a jotekony hatasa, csak 4-6 orankent cserelni kell. :)

De amugy nemtudom, nalad mi a extrem meleg a gepben?

2010. júl. 18. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:
A videó csak egy bemutató! Tehát ha folyamatosan játszani akarsz a túl húzott gépeddel: Vegyél normális házat, tuning hűtőt és hasomlóakat. Vagy a Ráfordított összegből vegyél egy normális procit!
2010. júl. 18. 14:30
 8/10 anonim válasza:

Nem értem, miért csapódna ki a pára a gépre?, a vízpára az alacsonyabb hőmérséklető testekre csapódik ki. A számítógép meg egyértelműen nem hidegebb, mint a hűtőben található testek.

Persze amikor kivesszük a gépet a hűtőből, akkor bizony úszni fog a vízben.

A problémát szerintem a villanyszámla okozza. A számítógép felemelgíti a hűtő belsejét. Ezt persze érzékeli a hűtő szenzora, és bizonyon kőkeményen fog küzdeni azért, hogy visszahűtse a levegőt.

Normál esetben gyorsan visszahűl a levegő, majd ha lekapcsolt az öm hőszivattyú(így hívják?), szép lassan visszamelegszik, és újra bekapcsol pár percre. De ha a gép bennevan, folyamatosan működni fog a rendszer.

2010. júl. 18. 15:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Rakd be a géped a hűtőbe kikapcsolt állapotban (és hűtsd le), vezesd ki a kábeleket, meg még tegyél be egy kis aktív szenet a pára ellen.

Sztem a hűtő hamarabb tönkremegy mint a PC.

2010. júl. 18. 15:12
 10/10 anonim ***** válasza:
a kondik nem a hidegtől puffadnak fel hanem a nem megfelelő(magasabb) működési feszültségtől.
2010. okt. 20. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!