Rkhunter gyanús fájl, kell aggódnom?
Ma arra lettem figyelmes, hogy a semmiből egy zene kezdett el szólni a fejhallgató a gépemen. Egy olyan zene, amit még soha életemben nem hallottam! Viszont én ezt a zenét biztos, hogy nem nyitottam meg sem youtube-on, sem máshol. Gondolom valaki benne van a gépemben, vagy rá van kapcsolódva. Lefuttattam egy rkhunter-t, ubuntu-t használok, és van egy gyanús fájl. Valami nem tetszik nekem, mintha lenne valami logolás, úgy értem az általános naplózórendszeren kívül, meg fut egy perl script, de nem nagyon értek hozzá beszúrom a képet.
"Warning: The command '/usr/bin/lwp-request' has been replaced by a script: /usr/bin/lwp-request: Perl script text executable"
Ez csak egy figyelmeztetés, figyelmen kívül hagyhatod. Szerverüzemeltetőknek szól.
Azért figyelmeztet, mert az lwp-request-ből van futtatható bináris változat is, a szkriptben készült változat viszont szöveges, így könnyebben módosítható.
"Ma arra lettem figyelmes, hogy a semmiből egy zene kezdett el szólni a fejhallgató a gépemen."
Ennek semmi köze az lwp-requesthez.
Feltételezhetően ahhoz lehet köze, hogy a hangkártya analóg elektronikája és a fejhallgató hosszú vezetéke rádióvevőként funkcionál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!