Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » BIOS Frissítés?

BIOS Frissítés?

Figyelt kérdés

Üdv!

Egy kollégám adta ide a laptopját, mert van vele egy kis gondja.

A gép egy Fujitsu-Siemens Lifebook.

Minden indításnál feldob egy frissítési ablakot. Magának a frissítésnnek utána néztem, teljesen hivatalos. A Fujitsu a túlmelegedő akkumulátorok miatt adta ki a BIOS frissítést.

Hiába léptetjük végig leokézgatva, nextezgetve, mindent engedélyezve, a végén csak eltűnik az ablak és újraindítás után ismét feljön.

2 ehetséges hibát találtam neten:

1. A BIOS-ban kell engedélyezni a frissítést.

2. A windows security-ben kell kivenni egy kapcsolót.

A problémám a következő:

Nem találok SEMMILYEN információt arról, hogy a lefrissítés biztonságos-e.

Azt tudom, hogy ha valami nem jól sül el, akkor az a komplett alaplapot, hdd-t tönkreteheti.

És BIOS-frissítésre még a szervízek sem nagyon vállalnak garanciát.

Így a konkrét kérdés a következő lenne:

Szabad lefrissíteni? Akinek hasonló gépe van amire kiadták, biztonságosan meg tudta csinálni?

Illetve...ha nem érdemes, akkor hogyan lehet letiltani, hogy ne ugorjon fel minden indításnál? (Az, hogy a DeskUpdate-et letiltom a startup beállításoknál, az nem elég neki)

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. okt. 25. 12:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Üdv

A laptop pontos típusa érdekelne (A Fujitsu-Siemens Lifebook nem elég)

2019. okt. 25. 13:09
 2/9 A kérdező kommentje:
Lifebook A514
2019. okt. 25. 13:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A mappa tartalmát tedd fel egy pendrive-ra, amire Rufus-al írj ki egy bootolható DOS-t

2019. okt. 25. 13:55
 4/9 A kérdező kommentje:

És akkor erről bootoljak és menjek égig a folyamaton?

(Első BIOS frissítésem. Rengeteg szoftveres, rendszergazdai, hálózati dologhoz értek, de ilyet még nem csináltam)

2019. okt. 25. 14:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Emellé biztosítani kell egy olyan környezetet, ahol nincs áramszünet, ugyanis ha BIOS frissítés közben áramszünet lesz, akkor a laptop kuka

Egyszerű dolog, kétszer is csináltam ilyet

Felteszel Rufus-al egy bootolható DOS képet, és azt a mappát "DOSFlash", amit linkként megadtam. Ha bootoltál pendrive-ról, és bejött a DOS, akkor írd be ezeket:

cd C:\DOSFlash

DosFlash.exe

Az új BIOS fájlt ráírja a jelenlegire, mármint felülírja. Nagyon fontos, ne legyen áramszünet

2019. okt. 25. 14:16
 6/9 A kérdező kommentje:

Rendben, figyelek rá!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Viszont azt mégmegkérdezném:

Az eredeti frissitő alkalmazás (a laptop gyári, fujitsu-tól közvetlenül volt véve) miért nem elegendő?

2019. okt. 25. 15:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert Windows-os, Windows-ról nem megbízható az alaplapfrissítés, ezért letöltöttem a Fujitsu weboldaláról a DOS-os BIOS-t, és frissítőt, és feltöltöttem Drive-ra azért, mert ha azt a linket adtam volna meg, ahonnan eredeti helyéről le lehet tölteni a szoftvert, akkor neked azt nem jelezné ki
2019. okt. 25. 15:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Így már értem.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a fáradozást!!!

2019. okt. 25. 21:55
 9/9 anonim ***** válasza:
51%

"Emellé biztosítani kell egy olyan környezetet, ahol nincs áramszünet, ugyanis ha BIOS frissítés közben áramszünet lesz, akkor a laptop kuka"

A LAPTOP kuka? Ember! Érted is, amit mondasz? Vagy csak szajkózod amit megtanítottak veled máshol, de félreértetted? Egy laptop minimum egy órát elüzemel a saját öreg aksijáról, ha áramszünet van, ha nem. Nehogy vetess már még egy szünetmentest is vele! :-)

2019. nov. 18. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!