Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Üdv! El lopták a facebook...

Üdv! El lopták a facebook fiókom. Ilyen esetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Kb úgy egy másfél hónappal ezelőtt történt először, h kaptam egy értesítést messengeren, meg facebookon is, h idegen helyről próbáltak belépni a fiókomba, erősítsem meg, h én voltam e az. Megerősítettem, h NEM, erre küldtek egy kódot SMS-ben, amivel be tudtam menni a fiókomba, és jelszó változtatás után tudtam használni tovább. Ez megismétlődött még 3x, legutóbb most pénteken. A mai napon szintén kaptam az értesítést, viszont most már nem tudtam helyre állítani a dolgot, ugyanis a jelszót megváltoztatták, és a telefonszám sem szerepel már ott, az alapján már nem is lehet megtalálni a profilom. (Ha beírom a telefonszámom, azt írja ki, h a "megadott telefonszámhoz nem tartozik adatlap", pedig 2 napja még ugyanerre a számra kaptam a biztonsági kódot) Egyedül az e-mail címem alapján lehetne visszaállítani, viszont ahhoz a címhez valamiért szintén nincs hozzáférésem.

Informatikus haverom azt mondta, h valószínűleg bekaphattam valami vírust, ami összegyűjti különböző helyekre a belépési adatokat, viszont azt konkrétan nem tudta megmondani, h ilyen esetben mit lehet tenni. Van valaki, esetleg aki járt már hasonlóképpen? Mi a legjobb, amit tehetek? Esetleg érdemes lehet rendőrséghez fordulni, vagy ők úgysem foglalkoznak ilyesmivel?

2019. szept. 1. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek ezt találtam: [link]

de ha vírus van a gépeden, akkor nyílván fogsz egy vírusírtót és egy részletes scan-t csinálsz, különben semmire nem mész

de a facebook előtt lehet az emailt kéne visszaszerezned

gmail: [link]

"Ha nem tud bejelentkezni" része

2019. szept. 1. 18:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a rendőrség ezzel nem foglalkozik.

De jól értem, NÉGYSZER próbáltak meg bejutni a fiókodba és még akkor sem állítottál be kétfaktoros hitelesítést. Akkor így jártál. Ja és az sem zavart hogy a regisztrált ímélcímre sem jutsz be, ez a sorbanállás lóf.szért már ne haragudj...

2019. szept. 1. 18:56
 3/4 A kérdező kommentje:

A regisztrált e-mail címre 3 napja még be tudtam jutni, most, amikor a hitelesítő e-mailt küldte volna a facebook, akkor vettem észre, h az sem jó...

Amúgy annyira nem is érdekel engem az a profil, mert leginkább a messenger miatt használtam, csak érdekelne, h mi a teendő ilyen esetben, mert egy kicsit azért idegesít, h mire használhatják. Érdemes e jelenteni valahol, ha mittudom én bűncselekmény elkövetéséhez használnák, h ilyen történt, és ez nem én vagyok?! Nyilván, ha vissza is lehet szerezni valahogy, az első dolgom lesz törölni, de nem tudom mi a legjobb amit tehetek, vagy legalább kihez fordulhatnék ezzel?

2019. szept. 1. 19:46
 4/4 A kérdező kommentje:

1-es

Sajnos nem g-mailes címmel voltam regisztrálva, hanem mailboxossal...

2019. szept. 1. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!