Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Videokártya 2010 március...

Videokártya 2010 március 15-ei dátumú driverrel lehetséges, hogy tényleg aktuális!?

Figyelt kérdés
Újratelepítettem a windows 7-et a laptopomon, mert már lassú volt, és lefagyogatott. Most erre már kékhalálokat is hal. Erre szétszereltem és kitakarítottam belőle a port, mert nagyon forrósodott már, és azóta nem is forrósodik már annyira, viszont azóta is voltak már kékhalálok. A kékhalál üzenete szerint videokártya probléma lehet az ok. Megnéztem, és 2010.03.15-ei dátumú az illesztőprogramja, de hiába próbáltam frissíteni, azt írta ki, ez az aktuális. Amúgy mielőtt kitakarítottam volna belőle a port, egyszer olyan is történt, hogy annyira felforrósodott, hogy magától kikapcsolt egyik pillanatról a másikra. Lehetséges, hogy akkor sérült meg a videokártya, és azért nem működik már jól?

2019. aug. 14. 12:13
 1/3 Mr. V. ***** válasza:

1. Ha 1x tökéleteset alkottak, akkor nem fejlesztik tovább, így több olyan driver is van (nem csak a te videokártyádé), ami 2-3 kiadást ért meg mindössze.

2. A videokártyán a kondenzátorokat kéne szemügyre venni, hogy azok nem püffedtek-e. Ha igen, az az ok.

3. A melegedő eszközök többségében van hővédelem, azaz ha túlmelegszik, akkor leold. Ilyen pl. a CPU is, így a meleg nem okozhatott maradandó károsodást.

4. A pontos információ kellett volna; a kék képernyő első teljes sora.

Abból derül ki, hogy driver, IRQ vagy egyéb problémája van, illetve a 0x.... kódból.

A kártya típusa sem ismert, illetve a driver verziószáma (nem dátum szerint alkalmazzák, hanem verziószám szerint).

Azaz kevés az információ egy olyan válaszhoz, ami a te konkrét esetedet megoldhatná.

F8-al indítsd a rendszert VGA módban és használd úgy. Kisebb lesz a maximális felbontás, de azzal kiderül, hogy a driver hibás-e, mert akkor nem tölti be, hanem általános VGA drivert használ csupán minden extra nélkül.

2019. aug. 14. 12:29
 2/3 A kérdező kommentje:

A kékhalál első informatív sora: Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.

A hibakód: 0x00000116

A videokártya típusa: ATI Mobility Radeon HD 5470

Illesztőprogram verziója: 8.712.2.1000

Amúgy azt nem értem, hogy most is ugyanarról a telepítő DVD-ről raktam fel a windows 7-et mint 4 éve mindig, és a drivereket is ugyanarról a DVD-ről raktam fel, és eddig nem volt ezzel gond. Jó, tudom a világ azóta változhatott, de akkor miért írja ki, hogy nincs újabb verzió, hanem ez az aktuális a 2010.03.15-ös dátummal.

Amúgy ez alaplapra integrált? (Mikor szétszedtem takarítani annak tűnt, de mivel nem gondoltam, hogy annyira fontos, nem néztem meg tüzetesen.)

2019. aug. 14. 20:39
 3/3 Mr. V. ***** válasza:

A kékhalál első informatív sora: Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.

A hibakód: 0x00000116

A videokártya típusa: ATI Mobility Radeon HD 5470

Illesztőprogram verziója: 8.712.2.1000

Ne windows update-n keress drivereket, mert az semmit nem ér, az nem a gyárit kínálja fel, hanem egy butított MS kiadást (ráadásul a 7-es támogatása már megszűnt, így drivert sem tárol már a MS a szerverein hozzá.

Én a típust keresőbe írva már az első találatnál is találtam frissebbet a tiednél, de valószínű, hogy nálad nem a gyári oldalról lett letöltve, hanem a butított verzió van rajta (azaz nincs kis ATI ikon a jobb alsó sarokban pl., tehát nincs vezérlőszoftver, csak szimpla alap driver, az is MS és nem ATI).

[link]

8.80 03 Aug 2011

[link]

11.1 (75509kb)

...

13.9 (207486kb)

[link]

8.781 20 márc. 2011 (142 MB)

A gyártó oldalán:

www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/ati-mobility-radeon-hd-5000-series/ati-mobility-radeon-hd-5470

15.7.1 WHQL 302 MB 7/29/2015

Azaz már 15.7.1-es (végső) verzió is létezik (2015-07-29).

2019. aug. 15. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!