Videokártya 2010 március 15-ei dátumú driverrel lehetséges, hogy tényleg aktuális!?
1. Ha 1x tökéleteset alkottak, akkor nem fejlesztik tovább, így több olyan driver is van (nem csak a te videokártyádé), ami 2-3 kiadást ért meg mindössze.
2. A videokártyán a kondenzátorokat kéne szemügyre venni, hogy azok nem püffedtek-e. Ha igen, az az ok.
3. A melegedő eszközök többségében van hővédelem, azaz ha túlmelegszik, akkor leold. Ilyen pl. a CPU is, így a meleg nem okozhatott maradandó károsodást.
4. A pontos információ kellett volna; a kék képernyő első teljes sora.
Abból derül ki, hogy driver, IRQ vagy egyéb problémája van, illetve a 0x.... kódból.
A kártya típusa sem ismert, illetve a driver verziószáma (nem dátum szerint alkalmazzák, hanem verziószám szerint).
Azaz kevés az információ egy olyan válaszhoz, ami a te konkrét esetedet megoldhatná.
F8-al indítsd a rendszert VGA módban és használd úgy. Kisebb lesz a maximális felbontás, de azzal kiderül, hogy a driver hibás-e, mert akkor nem tölti be, hanem általános VGA drivert használ csupán minden extra nélkül.
A kékhalál első informatív sora: Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.
A hibakód: 0x00000116
A videokártya típusa: ATI Mobility Radeon HD 5470
Illesztőprogram verziója: 8.712.2.1000
Amúgy azt nem értem, hogy most is ugyanarról a telepítő DVD-ről raktam fel a windows 7-et mint 4 éve mindig, és a drivereket is ugyanarról a DVD-ről raktam fel, és eddig nem volt ezzel gond. Jó, tudom a világ azóta változhatott, de akkor miért írja ki, hogy nincs újabb verzió, hanem ez az aktuális a 2010.03.15-ös dátummal.
Amúgy ez alaplapra integrált? (Mikor szétszedtem takarítani annak tűnt, de mivel nem gondoltam, hogy annyira fontos, nem néztem meg tüzetesen.)
A kékhalál első informatív sora: Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.
A hibakód: 0x00000116
A videokártya típusa: ATI Mobility Radeon HD 5470
Illesztőprogram verziója: 8.712.2.1000
Ne windows update-n keress drivereket, mert az semmit nem ér, az nem a gyárit kínálja fel, hanem egy butított MS kiadást (ráadásul a 7-es támogatása már megszűnt, így drivert sem tárol már a MS a szerverein hozzá.
Én a típust keresőbe írva már az első találatnál is találtam frissebbet a tiednél, de valószínű, hogy nálad nem a gyári oldalról lett letöltve, hanem a butított verzió van rajta (azaz nincs kis ATI ikon a jobb alsó sarokban pl., tehát nincs vezérlőszoftver, csak szimpla alap driver, az is MS és nem ATI).
8.80 03 Aug 2011
11.1 (75509kb)
...
13.9 (207486kb)
8.781 20 márc. 2011 (142 MB)
A gyártó oldalán:
www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/ati-mobility-radeon-hd-5000-series/ati-mobility-radeon-hd-5470
15.7.1 WHQL 302 MB 7/29/2015
Azaz már 15.7.1-es (végső) verzió is létezik (2015-07-29).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!