Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Szünetmentes tàpellàtàs egy...

LostBuddha kérdése:

Szünetmentes tàpellàtàs egy gamer gèpnek ès monitornak? Fontos kèrdès

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Jelenleg egy hegyen èlek ahol sajnos az àram ellatas tele van ingadozassokkal ès szeretnèm megvedeni ettôl a gèpemet. Fôkènt amikor viharos az idôjàràs a tàpom furcsa zörgô hangokat ad ki amikor dörög az èg stb. Ezzel egy idôben a làmpa is poslàkol. Nem szeretnèm megvàrni amig egy ilyen teljesen kikèsziti a gèpet

( nyilvan kilapcsolom es kihuzom a konnektorbol) de van hogy viharmentes idôkbe is van àram ingadozas amit nyilvàn valòan nem bir a tàp mert a mikron es a fulhallgatò is reagàl erre ès furcsa zorejeket ad le egy egy ilyen ingadozasnal. Tehàt van egy msi mpg gaming carbon pro alaplap rajta egy i5 9600k val 5ghzig oczva 3200 mhzs 16gb gskill trend z ram egy msi rtx 2070 gaming z kartya egy 500gbs hhd m2 500gbs ssd meg egy 250 es ssd a gèpbe. Mind ezt egy corsair vs550 hajtja meg ( tudom nem a legjobb vàlasztàs de igy jott ki) E mellett egy samsung cfg73 59 wattot felvevô monitor amit szintèn szeretnèk a sz.mentes tàpegysegbe kötni.

Ahogy szàmolgattam nekem minimum egy 1000va-s egysègre lenne szülsègem. Mivel a monitornak van egy külön tàp egysège minden kèppen olyan egysegre van szüksèg ami sima fali csatlakozos. A kritèriumoknak egyetlen egyet talàltam ez pedig ez lenne: [link]

A kèrdèsem hogy ez a tàp megfelelô lenne ennek az összeàllítàsnak? Sajnos 30knàl nem tudok rà többet költeni. Esetleg ha van màsik opcio ami szerintetek szàmítàsba jöhet örömmel fogadom. Köszönöm, hogy elolvastad.

Szèp napot!

#szinusz #PSU #Szünetmentes tàpegysèg
2019. aug. 3. 16:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Én biztos nem venném meg. Ennyiér ez biztos nem valódi szinuszos és az akku is kis kapaciyású. Arra sem mernék mérget venni, hogy tudja az 1000 VA-t.

Abban is tévedsz, hogy csak fali aljzatos lehet jó neked. Vannak átalakítók és hosszabbítók, amik megoldják a dolgot.

Egy APC Smart 750 szerintem elég kell legyen neked, de az 1000-es már tényleg 100% jó. Az utóbbiba ráadásul belemennek a gyárinál nagybb kapacitású 18-20Ah-s akkuk is. Én is így használom. Igaz ez jóval zsebbenyúlósabb, de ha futotta RTX2070-re, ez sem vág a földhöz.

2019. aug. 3. 21:32
 2/2 CspCsj ***** válasza:

Azt is vedd figyelembe, hogy terhelés alatt (pl. ha játszol) ilyen kapacitású szünetmentesek még félórát sem bírnak.

Itt egy régebbi teszt többféle 800-1000VA szünetmentessel:

[link]

2019. aug. 3. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!