Honnan érdemes jó búvárfelszerelést rendelni?
Mellényre(BCD), békatalpra, ólomsúlyokra,palackra és egy vízálló fej- vagy zseblámpára lenne szükségem.
Szeretném so-so olcsón megúszni. Nem a leggagyibb kell, hanem valami olcsó de használható kategória. Semmi komoly merülésre nem lenne használva inkább ilyen pár max 10 méterre. Ezért nem akarok kiadni 80-90 ezret csak egy mellényre. 80-ból mondjuk szeretném megúszni az egészet. +/- 10k
Ez a kérdést poénból írtad ki?
Milyen minősítésed van?
Ami alapján felsoroltad a dolgokat, szerintem újonnan nem is tudsz venni. Javaslom kérdésedet inkább a facebook búvár-adok veszek csoportban tedd fel.
Egy jacket ( BCD, mellény ) újonnan 60 ezertől keződik. Használtan kb 30e körül lehet hozzájutni egy használható jószághoz, de ahhoz szerencse is kell.
A békatalp - nevezzük uszonynak, nekem tökmindegy de ismerek olyan dive master-t aki ezért tubifexet csinál belőled :) - újonnan megint csak drágább tétel. Sajnálatos módon az olcsóbb uszonyok szerintem max sznorkelezéshez jók.
A lámpám amit használok ( és az nem egy húdeszuper kaniszteres lámpa ) kb 60 ezerbe fájt. Egy tartalék lámpa is kb 12e Ft. Próbálkoztam olcsóbb kínai cuccal tartaléknak ( 3e Ft ), 3 merülés után megadta magát.
Ólomot 1300 Ft/kg szoktak hirdetni,
Nem tudom miért akarsz saját palackot ( amire újonnan esélyed sincs ennyi pénzért ), mert azokat 2 évente nyomáspróbáztatni kell. Lejárt palacokokat szoktak vesztegetni 20-30e Ft között, ha szerencsés vagy talán kifogsz ennyiért egy le nem járt nyomáspróbás motyót és akkor merülhetsz is vele.
Tényleg! Reduktor szetted van? Mert az következetesen kihagytad a felsorolásból.
"Semmi komoly merülésre nem lenne használva inkább ilyen pár max 10 méterre. "
Mi az a pár max 10 méter? Monduk 30m, 40m ? Egyébként ez utóbbi a kedvtelési búvárok maximális merülési mélysége. Másfelől egy 10 méteres merüléshez is ugyanazok a dolgok és szabályok betartása szükséges mintha mondjuk 25m-re merülnél. ( Ok, kevesebb levegőfogyasztás, sokkal kisebb esélye, hogy dekós lesz a merülés, esetleg el lehet lébecolni a kötelező biztonsági megállót ).
Én szerintem az általad felsorolt dolgokat elég nehéz kihozni ennyiből, plusz van amit felesleges megvenni -szerintem.
( Nekem saját ABCém, neoprém cuccom, reduktorszettem, lámpám, búvárkomputerem van, a többit bérelni szoktam )
Mivel tudtommal az "illegális búvárkodás" egy nem létező fogalom, így jah, saját magamtól tanulok és olvasok könyveket a témában stb...
Nyilván ebből kifolyólag a minősítésem valami ilyesmi lehet: Felelőtlen saját életével játszó idióta
Feltéve ha fognám és kapásból bemennék egy olyan mélységbe e ahonnan aztán fel sem tudok jönni.
Rohadt sok minden begyakorlásra vár kis kb 2-3 méteres vízbe. Nem tervezek olyan búvárkodást csinálni ahol más mondja meg, hogy mit, hogyan miért. Saját kedvtelésre, ott ahol mondjuk szeretnék és lehet, vicc kategóriájú mélységekbe. A pár tíz méter alatt max 20 métert értettem, de inkább 10. Engem főleg az emberek elhagyott tárgyainak a megtalálása érdekel, de sajnos free diving-ba, más néven szabad merülésbe(ha jól tudom így hívják) rohadt sok időt vesz el a feljövök levegőért és lemegyek. Ebből kifolyólag nem kell nekem semmi komoly szarság, mert ha valami elszaródik akkor ott hagyom a francba azt feljövök a felszínre simán.
És igen bocs, az általad említett légzőautomatát kifelejtettem. :D
Szerintem nincs olyan, hogy vicc kategóriájú mélység, nekem pl két méteren durrant el a magasnyomású cső egyszer...
Hát végülis ebben a felfogásban is lehet búvárkodni, sok sikert! (Nem irónia részemről! )
Aztán majd ha önszorgalomból jól megfulladtál, akkor majd ne gyere ide panaszkodni...
De komolyan!
Mindenkepp menj el egy kezdo tanfolyamra, mielott ilyesmibe kezdesz. Azt a partizezret meg ossze tudod ra sporolni.
10-20 meterrol mar nem jossz fol siman, ha valami elszarodik. A sajat eleteddel ne jatssz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!