Balatonzamárdiba ha szeretnék horgászni, kell engedély? Fontos nagyon.
16 éves vagyok, ott szoktunk nyaralni, kaptam botot és ki szeretném próbálni! Kell-e oda engedély? SZabad egyáltalán? Ahová mi szoktunk menni, van kijelölt hely a horgászatra, kérdés hogy ilyen fiatalon szabad-e?
...
Ha nem, és én mégis megteszem, akkor mennyire büntetnek meg? Ha azt mondom hogy nem tudtam róla? Végülis még most sem tudom hogy mit kéne tenni...
Köszönöm!
amúgy a kérdésre válaszolva:
A horgászat feltételei, engedélyek [szerkesztés]
Mivel a horgászat során a köztulajdonból a hal magántulajdonba kerül, a horgászatot a halászatról és horgászatról szóló törvény[1] szabályozza. E törvény szerint a horgászatra jogosító okmányok a következők:
Állami horgászjegy [szerkesztés]
Az állami halászjegyet vagy horgászjegyet a horgászegyesületek (a magyar állam megbízásában) egy évre - díj fizetése ellenében - adják ki. Állami horgászjegyet az a horgász kaphat, aki már letette a horgászvizsgát és nem követett el horgászati szabálysértést. Az állami horgászjegy díja 1000 Ft. 14 év alattiaknak és 70 év fölöttieknek viszont nem kell fizetni a díjat.
Területi engedély [szerkesztés]
A területi engedélyt egy adott vízterület hasznosítója (horgászegyesületek, cégek, magánszemélyek, önkormányzatok stb.) adhat ki, aki rendelkezik a vízterület halászati jogával. A területi engedély csak állami horgászjeggyel rendelkező horgásztársnak adható ki.
És ha kifogom a halat és egyből visszadobom? Nem akarom kifogni, megenni vagy valami hasonló :)
Csak horgászni...
Ha lemegyek és minden nélkül nekiállok horgászni és jár arra egy ilyen hal ellenőr, akkor megbüntet?
És milyen gyakoriak ezek az ellenőrök?
Hány forintra fog megbüntetni?
Köszönöm hogy válaszolsz nekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!