Délután kimentem harcsázni, semmit nem fogtam. Mit
csináltam rosszul?
Figyelt kérdés
Délután kimentem Debrecen szélébe, a kócos tóra, első alkalom hogy harcsára horgásztam. Csirke szívvel és löncshússal próbálkoztam. Egy kapás sem volt. Kicsit csalódott vagyok, elég sok pénzt költöttem harcsás felszerelésre.
Rosszkor voltál jó helyen. Ez ilyen játék, nem kívánságműsor. Még egy lavórban se fogsz automatikusan 25 kilós pontyot.
2019. máj. 19. 20:31
2/9 anonim válasza:
Próbálkozz többféle csalival. Az afrikai harcsa szereti pl a szalonnát, csonticsokrot is.
2019. máj. 23. 15:22
3/9 anonim válasza:
Az afrikai harcsa nem "harcsa".
2019. máj. 24. 11:32
4/9 A kérdező kommentje:
Nem afrikai harácsára... akarom mondani Clarias gariepinusra horgásztam hanem folyamira, az afrikainak az a víz hideg még ilyenkor.
Mindenesetre legközelebb viszek többféle csalit, meg megpróbálom az élő halat is.
utólsó hozzászólónak meg gratula.. a harcsaalakúak rendjébe tartozik szóval harcsa...
2019. máj. 27. 18:22
5/9 anonim válasza:
Kinek milyen csali jött be harcsázásnál?
Én is most állok neki harcsázni.
Milyen csalival érdemes?
ELső körben földigiliszta lesz, mert ez a legkönnyebben beszerezhető.
2019. máj. 28. 11:10
6/9 anonim válasza:
Azért gondoltam hogy afriaki harcsára mentél mert az szokott inkább napközben kapni. Lehet az időponttal volt a gond, inkább sötédedéskor és éjszaka eszik a harcsa. Harmatgilisztával, nadállyal vagy élő hallal lenne érdemes próbálkoznod este 8 óra után. Amugy a harcsahorgászat az ilyen, sokszor lesz olyan hogy nincs kapás, viszont néha meg úgy kapnak mint a keszegek, ki kell tapasztalni.
2019. máj. 28. 12:31
7/9 anonim válasza:
Az "afrikai harcsa" egy ipari szeméthal ami gyakorlatilag víz nélkül megnöveszthető akármilyen moslékon, igen nagy nyereséggel. Éttermekben 99%-ban ezt a szemetet adják, ha harcsát írnak az étlapon. Aki horgászik, az fogjon már tisztességes szürke harcsát.
2019. máj. 28. 14:05
8/9 A kérdező kommentje:
Ja, legközelebb én is sötétedés után mennék majd.
Az afrikai harcsa nagyon nem hulladékfaj.. óriási állóképessége van, és valóban egy m3 vízre majd 100kg harcsa jut a telepeken, ettől függetlenül a szabadban tartottaknak igenis jó húsuk van, csakúgy mint a folyami/szürkének... Azért telepítették be mindenhova 1970től, miután rájöttek milyen élelmiszeripari jelentősége van.
2019. máj. 28. 21:20
9/9 A kérdező kommentje:
Remélem tudod hogy a pontyot is úgy éri meg termelni, ha van földed ami terményt ad, hogy etetsd a disznókat, a hígtrágyalét meg belevezeted a ponty medencéjébe. És kiváló minőségű húsa lesz...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!