Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ha grafitzsírral kenem be a...

Ha grafitzsírral kenem be a (z) (horgász) orsóm az lehet baj?

Figyelt kérdés
Orsótisztítás közepette vagyok, még nem csináltam ilyet de most magam álltam neki. Olvastam hogy műszerolajra es csapagyzsiira lesz szuksegem. Ha grafitzsirral kenem az nem gaz? Az van itthon az meg ha birja azt hogy a kerti gepek porognek rendesen talalan nem lehet nagy gaz ha azzal kenem be az orsot is nem?
2019. márc. 6. 09:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha kellően lágy akkor nem baj, csak a következő karbantartáskor tiszta fekete lesz minden tőle. Én féltengelyzsírt (az is grafitos) használok bele, az télen is lágy marad, csak a következő karbantartás vagy javítás elég mocskos munka. Hőálló szilikonzsír és olaj lenne a legjobb bele, de mindig elfelejtem beszerezni.
2019. márc. 6. 11:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
grafitot ne, inkább teflonos szilikonzsírt
2019. márc. 6. 18:40
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt javasolnám amit az előttem válaszolók is írtak már, grafitzsírt inkább ne, azt nagy nyomású nagy igénybevételnek kitett helyekre találták ki, és hát ahogy írták is elég mocskos lesz töle minden! Elég régóta foglalkozom orsókarbantartással, rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak, és mindenkinek aki meg keres, én lítiumos kék szinü zsírt használok teljesen megfelel mint a hajtóműnek mint a csapágyaknak. Jó pára és víztaszító képessége -20 tól +120 C ig megtartja kenő képességét.

Bizonyára írnak még többféle és több fajta anyagot, majd eldöntöd neked mi az ami megfelel!

2019. márc. 6. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!