Olcsóbb-e horgászni mint megvenni a halat?
Most jöttem meg a pecából! :) Elautóztam kb. 10 L gázolajat, 800 Ft volt a csali és nem fogtam semmit.
De kint voltam a friss levegőn, eljátszottam a kutyámmal a hóban és csináltam néhány klassz fotót. Nekem ez már megérte.
Valójában haltartót nem is vittem magammal, ha fogtam volna halat a fotómasinám lett volna a haltartóm. :)
Nekem 25km-re van a kedvenc tavam,
ez az accordal is 1500 forint benzin, ketten megyünk minimum, szóval 700 környéke fejenként, de nem tétel.
Mi átlag erjesztett mixekkel szoktunk alapozóetetni, ezek meg 100ft/kg alatt kijönnek, illetve az etetőmixek sem drágábbak sokkal, hiszen az aguagarant 300 / kg. erre jön a dúsítás erjesztettel, ez lejjebb viszi a kg-kénti árat.
Illetve sosem fogtunk sosem többet, szebbet mint jól bevállt módszerrel: erjesztett + giliszta, vagy halibut pellet.
Filléres dolog egy horgászat így.
Persze tudom, 1500 / kg method mix-el, 3500 ft/zacskó bojlikkal, horgász boltban vett 500ft/kg főtt kukoricával és ezer forintos aromákkal meg 1500 forint/30g tégely pelletekkel tényleg úrilegények sportja lehet.
Rablózni pedig mind pergetve mind csalihallal filléres maradhat.
Előtte egy nappal, vagy egy délelőttel, 4 gombóc jól felhőző etetőanyag, egy spiccbot és egy doboz csonti.
10-15db keszeg pipálva, került talán 80 forintba?
Pergetni sem egy nagy kaland, wobblerrel borsosabb, de használható minőségű gumihalak és twisterek kaphatóak ebayen fillérekért.
Naná, a világ végére, napokra elmenni 'flancosan' vagyis hát inkább olyan csalikkal etetéssel, tény nem olcsó.
De egy délutáni rapidpeca filléres marad, és sokszor minimum olyan eredményes.
A hal sosem az árcédulát nézi.
A kérdésre nem adható egyértelmű válasz, a körülményektől függ.
Ha ott laksz a parton (mondjuk kerékpárral elérhető) és egyszerű, hagyományos eszközökkel horgászol, akkor lehet olcsóbb a zsákmány, mint a hal bolti ára. Az idődet persze nem számolva bele.
Szinte minden más esetben a bolt olcsóbb.
De alapvetően nem azért horgászunk, mert olcsó kajaszerzés...
A legdrágább a horgászott hal, a legolcsóbb az éttermi.
Viszont a pecázott tutibiztos helyről van, nem ver át senki, és friss. Az éttermi meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!