Mi a legjobb egy ismeretlen tavon nagy ponty fogásához?
Sziasztok,
Látom ti nagyon profik vagytok a témában tudnátok segíteni?
Évekig horgásztam, de a munka miatt az utóbbi években nem sok időm jutott rá akkor is inkább pergetés, federes és rakos dévérezés volt a kedvencem.
Tegnap apósom keresett meg azzal, hogy segítsek neki rakjak össze egy új botot vagy csak szereléket amivel a taván nagy pontyot tud fogni. Én nagyon nem értek a pontyozáshoz így a ti segítségeteket kérném, hogy pár jó pontot szerezzek apósomnál ;)
Kimentem megnézni be is úsztam, hogy a vízmélységet ellenőrízem.
A tó 1/4 hektáros, hírtelen mélyülő 1,5től 3m-ig terjed a mélysége, a mélyebb szakaszokon enyhén iszapos, a talaj alapvetően agyagos.
1 forrás táplálja vizét, középen egy kisebb sziget helyezkedik el, melyre egy híd vezet a legsekélyebb víz felett.
van egy nagyobb tavi rózsa sziget a sekély részen.
Meredeken mélyül mindenhol, így a partján van nád, de nem igazi nádas. 3-4 fűzfa is van a vízparton, de minimálisan nyúlnak csak be a víz fölé. (Nyugati oldalon)
A vízben elvileg csak tükör, nyurgaponty, amur, vörösszárnyú keszeg és pár csuka van.
10 éves a tó és a halakat 9 éve telepítették(pár száz darabot, pontosat már nem tudott), így már kell, hogy legyen benne pár nagyobbacska is. Apósom nagy ritkán a kisebbekből szokott fogni matchbotos, csúsztatot úszós szerelékkel.
A tó ritkán horgászott néha egy két barátja jár ki vele, havonta 1-2-szer.
Ti mit tanácsoltok milyen módszert? csalit? etetőanyagot? sekély vagy a mély vízben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!